Orgelconcerten in de Grote Kerk Apeldoorn

1 juli 2014 - 26 augustus 2014, om 20:00, de Grote Kerk

Door Redactie

Wikimedia

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Apeldoorn heeft, samen met organist Jan Quintus Zwart, voor de komende zomermaanden juli en augustus een mooie serie orgelconcerten georganiseerd.

Dit jaar is er niet voor een thema gekozen. De organisten hebben de vrije hand gekregen een aantrekkelijk programma samen te stellen waarin zij zeer geslaagd zijn.

De organisten die dit jaar in de zomerserie spelen, zijn voor een deel vertrouwd.  Maar er zijn ook nieuw gezichten: Arjen Leistra (Schiedam), Minne Veldman (Urk) en Sander van den Houten (Kampen) zorgen voor afwisseling en vernieuwing.

Het zo populaire en befaamde Wilhelminaconcert vindt dit jaar plaats op 26 augustus. Vorig jaar voor het eerst met Vocal Group ‘Con Affetto’. Vanwege de enthousiaste reacties na afloop is besloten hen weer uit te nodigen.

De orgelconcerten vinden plaats op de dinsdagavonden:

01 juli              Wout van Andel
08 juli              Peter Eilander
15 juli              Arjen Leistra
22 juli              Everhard Zwart
29 juli              Minne Veldman
05 augustus    André Knevel
12 augustus    Sander van den Houten
19 augustus    Wim Magré
26 augustus    Wilhelminaconcert m.m.v. Ensemble concerto; André van Vliet, orgel; Johan Bredewout, vleugel; Arjen en Edith Post, trompet en Vocalgroup ‘Çon Affetto’

De concerten beginnen op 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs: € 7,00  p/p; kinderen tot 16 jaar gratis.
Kaartverkoop bij de kerkingangen, Loolaan 16, 7315 AB Apeldoorn.

Vrij parkeren achter de Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?