Orpheus en Gigant lanceren Blend!

11 september 2015 - 2 september 2015, Gigant

Door Redactie

Met ingang van het theater- en popseizoen 2015-2016 bieden Theater Orpheus en Podium & Filmtheater Gigant samen een divers en prikkelend programma onder de noemer Blend. De eerste in de reeks is op vrijdag 11 september aanstaande in Gigant, een mooie gelegenheid om Blend officieel te lanceren. Kijk voor meer informatie op www.orpheus.nl of www.gigant.nl.   

Blend

Of het nu gaat om popbands of singer-songwriters die kiezen voor een bijzondere theatertour of een artiest die zijn theatrale show graag in een rauwe popzaal neerzet; Orpheus en Gigant geven de ruimte. Met het keurmerk Blend weet je zeker dat je als muziekliefhebber een bijzondere en kwalitatieve avond tegemoet gaat, of dit nu in Gigant of Orpheus is. “Blend geeft ons een nieuwe mogelijkheid om nog breder te programmeren, doordat we via Orpheus weer een nieuw publiek kunnen bereiken.”, aldus Gigant programmeur Waldo Volmer. Orpheus directeur Meta vult aan: “Daarnaast is het gewoon heel tof om als gezaghebbende Apeldoornse podia op deze manier samen te werken.”  

Smutfish

De eerste act in de Blend-reeks is de americana/ country noir band Smutfish, bestaande uit Melle de Boer, Janneke Nijhuijs, Dick Zuilhof en Sean de Vries. Afgelopen voorjaar verscheen het album Trouble, dat lovend werd ontvangen: “…vol prachtige metaforen, schitterende oneliners, humoristische hersenspinsels en sterke verhalen.” (Willem Jongeneelen, OOR). De Boer schreef verhalen, doopte ze voor Trouble om tot nummers en zette ze vervolgens ook nog eens om in cartoonachtige tekeningen, welke tijdens het concert vertoond zullen worden.  

Volmer voegt toe: “Smutfish maakte ruim 10 jaar geleden al indruk op me met hun debuutplaat Lawnmower Mind. Stemmige americana en country noir van hoge kwaliteit. Frontman en liedjesschrijver Melle de Boer heeft in de jaren daarna met o.a. met John Dear Mowing Club en Melle en Henk (Koorn van Hallo Venray) nog meer mooie muziek uitgebracht, maar van Smutfish had ik al jaren niets meer gehoord. Tot dit jaar! Met een nieuwe plaat en bezetting is Smutfish weer terug. Reden genoeg om ze direct te boeken. Dat in deze voorstelling ook de kunst van Melle wordt vertoond op groot scherm, maakt het extra geschikt voor de theater-/filmzaal van Gigant en de Blend-serie.” 

Voorafgaand aan het concert in de theaterzaal van Gigant, op vrijdag 11 september om 21:00 uur, lanceren Meta Neeleman (directeur Orpheus) en Guido de Vries (directeur Gigant) samen Blend. Dit officiële moment zal plaatsvinden in de foyer van Gigant om 20:30 uur. Eenieder is hierbij van harte uitgenodigd.  

Kaartverkoop

Kaarten voor Smutfish zijn verkrijgbaar voor € 7,50 via www.gigant.nl en aan de kassa van Gigant.  

Naast Smutfish staan er de komende nog veel meer mooie shows op het programma. Zo spelen o.a. Tangarine, Spinvis, Tim Knol en Racoon in Orpheus en biedt Gigant ruimte aan Maiden uniteD, Eriksson Delcroix, JW Roy & Leon Verdonschot en Rich Robinson (of The Black Crowes). Kijk voor alle informatie snel op www.orpheus.nl of www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?