Orpheus voorstelling: De Gebroeders Fretz

30 april 2014 - 24 maart 2014, om 20:00, theater Orpheus Apeldoorn

Door Agenda

Orpheus

De verkiezingscampagne 2025 is begonnen!

Er lijkt geen einde te komen aan de crisis. Maar wanneer staan de nieuwe leiders op? Het muzikale cabaretduo De Gebroeders Fretz besluit het zelf te gaan doen. Weliswaar pas in 2025, maar de campagne is begonnen. Met hun wervelende cabaretshow ‘Revolte!’ reizen ze door heel Nederland om de revolutie af te trappen. Johan Fretz als kandidaat voor het premierschap, Marcel Harteveld als zijn spindoctor en Edoardo Righini op de elektrische gitaar om wat soul en rock ’n roll naar het Torentje te brengen.

Opgegroeid in de nostalgische jaren ’90, besluiten de twintigers dat dit het moment is om van zich te laten horen. Alleen hoe? Idealen genoeg, maar wat zijn die waard zonder goede ideeën? Met ijzersterke humor, muzikaliteit en een flinke dosis zelfspot dendert het duo in anderhalf uur als een wervelwind aan u voorbij. Dat maakt deze voorstelling ook een absolute aanrader voor iedereen bij wie het hart niet meteen sneller gaat kloppen van politiek. Of u aan het einde van de avond op Fretz stemt is aan u, maar deze Revolte! wilt u hoe dan ook niet missen.
Regie: Michiel de Regt

In de pers
“Revolte tintelt van de energie. Het programma heeft een hoog tempo, verhalen, liedjes, raps en crosstalks wisselen elkaar vliegensvlug af” (Trouw ****)
“Wat voorbijkomt is een reeks vermakelijke politieke sketches van een goed ingespeeld duo” (Volkskrant ***)
“Fretz en Harteveld staan zelfverzekerd en met de flair van kwispelende honden op het podium” (NRC ***) “Fretz 2025: Revolte! is zodoende een energieke verzameling van poëtische liedjes, pientere humor en politieke opinie. Hier en daar brengen ze een ode aan het Nederland van de jaren ’90. Het is een feest der herkenning voor generatiegenoten” (Cultuurbewust.nl ****)
“Een cabaretwervelwind” (3voor12)

Woensdag 30 april
Aanvang: 20.00 uur
Hanoszaal
1e rang: € 17,00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?