Orpheus voorstelling: Erik van Muiswinkel – Schettino

23 mei 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Orpheus

Leiderschap 2.0
Schettino! ontleent zijn naam aan het tragikomische verhaal van de dappere kapitein Schettino, die voor een particulier pleziertje zijn complete cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. Waarna hij voor de zekerheid als eerste het zinkende schip verliet in een verwarmde reddingsboot met enkele leuke assistentes. Leiderschap twee punt nul!

Erkennen wij nog autoriteit? Wie staan er in de 21ste eeuw aan het roer? In wie geloven wij nog? Na God, Beatles, Bowie en Baghwan kwamen Den Uyl, Komrij, Hazes en Van Gaal. Ben ik nou zo slim of zijn die anderen allemaal dood? Na zijn solodebuut 4-8-’61, waarin hij genadeloos afrekende met zijn geboortedatum, en het grote succes van de Oudejaarsconference ‘2012: Het Eerlijke Verhaal’, keert Erik van Muiswinkel terug met Schettino!, een voorstelling vol scherpe vragen. Vragen die in deze onzekere tijden net dat extra beetje paniek en verwarring kunnen veroorzaken waar we behoefte aan hebben. Want wie gaan wij ons lot toevertrouwen als het tij zich tegen ons keert?

In de grote traditie van Toon, Freek, Youp, Herman en Paul bouwt Erik zijn oneman-show op met smaakvol decor, veel woorden en weinig dans, maar van begin tot eind muzikaal rijk gevuld met koper, snaren, toetsen en bombarie. Begeleid door de vijfkoppige band die hem ook op zijn reis naar Barack Obama vergezelde, maakt Erik van Muiswinkel zijn Grand Tour gedurende het hele seizoen 2013/2014.

Vrijdag 23 mei, 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?