Orpheus voorstelling: Wende – Last Resistance

12 april 2014 - 24 maart 2014, om 20:00, Theater Orpheus Apeldoorn

Door Agenda

Orpheus

The theatre sessions
Wende is weer terug in het theater! Na haar succesvolle tour in 2010, nam Wende de tijd om afstand te nemen van een liefde die ze alleen kon heruitvinden door er even van weg te gaan. Ze schreef nieuw materiaal en in mei 2013 kwam het resultaat hiervan uit op het album ‘LAST RESISTANCE’. Via de clubs komt ze nu uiteindelijk weer terug bij haar allergrootste liefde: het theater.

De voorstelling ‘Last resistance’ is een filmisch theaterconcert waarin de werelden van theater, popmuziek en elektronische muziek samensmelten. In een collage van muzikale en visuele middelen werpt Wende een blik op de wereld. De voorstelling gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. In een combinatie van zang, muziek, dans, performance en beeld, uit Wende haar verlangen om met open vizier uitdagingen en emoties aan te gaan. ‘LAST RESISTANCE’ is een theatraal concert rond de door Wende zelf geschreven nummers van het gelijknamige album.

Het album ‘Last resistance’ is in Berlijn tot stand gekomen in samenwerking met de Berlijnse producers Nackt (Warren Suicide, Apparat) en Tilman Hopf. De inspirerende energie van Berlijn en de creatieve samenwerking dwongen Wende nog dieper te graven en daagden haar uit haar artistieke grenzen tegen het licht te houden. Hierdoor is ze een nieuwe weg ingeslagen, zowel als maker en als performer.

Zaterdag 12 april
Aanvang: 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 32,50
2e rang: € 27,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?