Oudhollandse Kinderspelen

2 juli 2017, van 13:00 tot 16:00, Raadhuisplein, Apeldoorn

Door Agenda

Het is feest! Donderdag 13 juli 2017 bestaat de Hoofdstraat van Apeldoorn 100 jaar. Om hierbij stil te staan, vindt van 10 juni tot en met 13 juli het eerste Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 plaats met als thema ‘100 jaar Hoofdstraat’.

In het kader van het Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 wordt het Raadhuisplein op zondag 2 juli omgetoverd tot een historisch openlucht speelparadijs tijdens de Oudhollandse Kinderspelen. Er is dan van alles te doen: van bloklopen tot touwtje trekken en van suikerspinnen eten tot het bezoeken van het kleinste circus ter wereld.

Ritje in een oude Ford-auto

Stap in en maak een ritje in een 100 jaar oude Ford. Hij rijdt de Hoofdstraat op, de Korenstraat door, links de Nieuwstraat op en via de Mariastraat weer terug naar zijn startpositie. Lekker weer? Dan doen we het dak toch gewoon open?

Meer informatie
Meer weten over de verschillende activiteiten? Kijk dan op www.apeldoorn1900.nl voor het volledige programmaoverzicht van de Oudhollandse Kinderspelen. De toegang tot deze dag is gratis.

Erfgoedfestival Apeldoorn 1900

Tijdens het nieuwe en jaarlijks terugkerende Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 staat in deze eerste editie ‘100 jaar Hoofdstraat’ centraal. Dit festival is een initiatief van Stichting Cultuurkwartier (CODA, ACEC, Gigant-Markant), in samenwerking met Stichting Apeldoorn Marketing, Stichting Centrummanagement Apeldoorn, Erfgoedplatform Apeldoorn, Wijkraad Centrum, Gemeente Apeldoorn en Comité Open Monumentendag. Samen willen zij de historische identiteit van de stad tot leven brengen.

Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 is mede mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?