Over gezoem van Bijen en de geur van Honing

8 juli 2017 - 9 juli 2017, van 10:00 tot 17:00, De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24 B, Loenen

Door Agenda

Imker Leen van ’t Leven vertelt graag over bijen. Hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en wat er bij komt kijken bij het houden van bijen. Onder het gezoem van bijen en de geur van Honing vertelt Leen vanuit de bijenstal op het open erf de groote modderkolk in Loenen, zijn verhaal.

Wilde bijen, bijen en andere insecten zorgen voor bestuivingen van veel bloemen en landbouw gewassen. Bestuiven is belangrijk voor zaadvorming en vermeerderen van soort of plant. Het gaat nog steeds niet goed met de bijen stand in Nederland door bijensterfte, aantallen nemen nog steeds af.

Aan de 8de landelijke Open Imkerijdagen doen meer dan 270 imkers mee. Zo ook Leen van ‘t Leven op de groote Modderkolk in Loenen. Bezoek aan de kraam is te combineren met een wandeling langs graan en blauwe korenbloemen op de Loenense Enk.

Waar
In de boomgaard Open erf de Groote Modderkolk ligt aan de Vrijenbergweg 24 B, 7371 AA Loenen op de Veluwe. Vanaf 10:00 tot 17:00 uur aanstaande zaterdag 8 juli en op zondag 9 juli.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Imker Leen van ’t Leven. 06-12396667.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?