PALEISCONCERTEN

31 januari 2015 - 22 januari 2015, om 20:15, Apeldoorn

Door Redactie

Maarten Koningsberger en het Matangi Quartet.

Robert Schumann’s liederencyclus Dichterliebe, maar dan anders. Dit keer begeleid door een strijkkwartet in plaats van een piano!

Maarten Koningsberger en het Matangi Quartet geven op originele wijze invulling aan Schumann’s meesterwerk. De combinatie van de stem met de intieme klankkleuren van de strijkers laat deze liederen meer dan ooit sprankelen, gloeien en fluisteren. Naast Dichterliebe staan ook Schumann’s Strijkkwartet opus 41 nr. 1 en de liederen van ‘Der Arme Peter’ op het programma.
Maarten Koningsberger kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan rollen en stijlen. Dat geldt voor zijn operarollen, maar vooral ook voor zijn recitals, die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. En hij heeft zich ook een internationale reputatie als vertolker van Das Lied verworven, met optredens in onder meer het Koninklijk Concertgebouw, Wigmore Hall in Londen, de Carnegie Hall in New York, de Salle Pleyel in Parijs en de Esplanade in Singapore.
De stijl van het Matangi Quartet wordt wel omschreven als communicatief, uitdagend en veelzijdig. Dat laatste blijkt ook uit het feit dat het kwartet goed thuis is in zowel het ‘klassieke’ repertoire als in vernieuwende ‘cross-over’ projecten met kunstenaars als Herman van Veen, Youp van ’t Hek, Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Michiel Braam, DJ Kypski en Mathilde.

Matangi Quartet:
Daniel Torrico Menacho, viool
Arno van der Vuurst, cello

Zaterdag 31 januari 2015, 20:15 uur
Matangi Quartet en Maarten Koningsberger, bariton
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50
Programma: Schumann

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?