Paleisconcerten: Mariam Batsashvili

31 oktober 2015, om 19:45, Paleis het loo

Door Agenda

Het prestigieuze Franz Liszt Concours winnen doe je niet zomaar. En al helemaal niet als – zoals vorig jaar – het niveau van je medefinalisten ongekend hoog is. Maar er kan maar één winnaar zijn en in 2014 was dat Mariam Batsashvili.

Het is niet gemakkelijk haar spel in woorden te omschrijven. Zij koppelt technisch meesterschap aan een diep en warm muzikaal gevoel. Ook bekende en veel gespeelde stukken krijgen onder haar handen nieuwe glans en gloed. De kinderjury van het Liszt Concours raakte misschien nog wel het meest de kern door Mariam te prijzen voor haar ‘verhalend’ vermogen, als Mariam speelt ‘neemt ze je mee op een spannende reis, je bent gewoon van de wereld…’ Wat een voorrecht om deze fantastische pianiste op het paleis te mogen ontvangen!
Mariam zal ook u deze avond meenemen op een reis met werken van Franz Liszt (1811-1886), inclusief de indrukwekkende grote sonate in B die zij met zoveel succes tijdens de finale speelde.

Franz Liszt en Paleis Het Loo zijn geen onbekenden voor elkaar. De in zijn tijd wereldberoemde pianovirtuoos bezocht het paleis meerdere malen en hij was zelfs ooit voorzitter van een heus pianoconcours op Het Loo! Nog altijd bewaart Paleis Het Loo de vleugel waarop Liszt speelde, helaas is het instrument te fragiel om nog op verantwoorde wijze door Mariam te worden bespeeld.

Kom, luister, ga mee op reis en geniet van deze bijzondere avond!
Zaterdag 31 oktober 2015, 20.15 uur, zaal open: 19.45 uur
Locatie: Balzaal, Paleis Het Loo, Apeldoorn
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Liszt

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?