Paleisconcerten: Arthur Schoonderwoerd

30 september 2017, om 20:15, Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, Apeldoorn, €27,50/13,75

Door Agenda

Arthur Schoonderwoerd is een van de belangrijkste fortepianisten van zijn generatie. Met onderzoek naar onbekend, ten onrechte vergeten repertoire voor de fortepiano en de uitvoeringspraktijk ervan slaat hij fascinerende wegen in. Instrumenten met een eigen klankkleur en mechaniek, zoals de tangentenvleugel, de vroege Weense piano’s en de Franse klavieren uit de negentiende eeuw, hebben zijn grote liefde.

Nadat Arthur Schoonderwoerd zijn solistendiploma piano in Nederland had behaald, studeerde hij bij Jos van Immerseel aan het Conservatorium Supérieur de Musique de Paris, waar hij cum laude afstudeerde. Hij was prijswinnaar van het vermaarde fortepianoconcours Musica Antiqua te Brugge en van het Van Wassenaer Concours en werd door de Conseil d’Europe uitgeroepen tot Laureaat Juventus.

Zijn solocarrière voert hem over de hele wereld. Daarnaast speelt Arthur Schoonderwoerd graag kamermuziek en gaf hij concerten met onder anderen Johannette Zomer, Barthold Kuyken, Graf Moerja, Wilbert Hazelzet, Eric Hoeprich, Emilio Moreno en Miklos Spanyi. Arthur Schoonderwoerds cd-opnamen worden door de internationale pers geroemd. In 2004 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent historische piano aan het conservatorium van Barcelona.

Voor dit concert laat hij zich vergezellen door een tweetal musici uit zijn eigen Ensemble Cristofori: violist Rémy Baudet en cellist François Michel. Arthur zal op zijn eigen Fritz fortepiano spelen.

Zaterdag 30 september 2017, 20:15 uur
Locatie: Paleis Het Loo, Apeldoorn
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Haydn, Beethoven, Schubert
Meer informatie:
www.paleisconcerten.nl
U kunt kaarten bestellen via de website:
www.paleisconcerten.nl

Kaartinformatie:
Mobiel: 06 – 21 18 29 44

Voor meer informatie over de concerten van de Stichting Paleisconcerten kan contact opgenomen worden met:
Jeannette Groenink – pr/webmaster: 06-44400059

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?