Paleisconcerten op het Loo

28 januari 2017, om 20:15, Paleis Het Loo, Ingang Loseweg, Apeldoorn, € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75

Door Agenda

Navarra String Quartet

Het Navarra String Quartet, half Brits half Nederlands, werd in 2002 opgericht tijdens de studie aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Het dynamisch en poëtisch spelend kwartet won in de tussenliggende jaren vele belangrijke prijzen, reist van Europa naar China en behoort inmiddels tot de wereldtop.

Zij werden vooral beïnvloed door de zeer indringende lessen van wijlen Dr. Christopher Rowland. Hij was hun grote inspirator tijdens de muzikale opleiding aan het Royal Northern College of Music. Zijn manier van lesgeven was zeer intens en hij deed een beroep op het compleet inleven in de muziek. Het was Christopher Rowland die vier van zijn leerlingen samenbracht in het Navarra String Quartet. Het was een gouden greep, dat blijkt ook uit de vele prijzen, zoals de 1e prijs in ‘The Florence International Competition’ en de 2e prijs in de ‘Melbourne International Chamber Music Competition’.

In augustus 2013 heeft het Navarra String Quartet de 3e prijs gewonnen in Banff, een vooraanstaand Internationaal Strijkkwartet Concours in Canada, waar top-strijkkwartetten aan deelnemen. Nooit eerder wonnen Nederlanders een prijs in dit prestigieuze concours.
Het Navarra String Quartet gaat ons deze avond trakteren op strijkkwartetten van Schubert, Vasks, Haydn en Beethoven.

Navarra String Quartet
Magnus Johnston: viool
Marije Johnston: viool
Simone van der Giessen: altviool
Brian O’Kane, cello

Zaterdag 28 januari 2017, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Schubert, Vasks, Haydn en Beethoven
Meer informatie: www.navarra.co.uk en www.paleisconcerten.nl

U kunt kaarten bestellen via de website:
www.paleisconcerten.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?