Papierkunst, schilderijen en foto’s

1 mei 2014 - 5 juni 2014, DOK Zuid

Door Redactie

Mieke Veerkamp

Met papierkunst, schilderijen en een foto-expositie is in dok Zuid de komende weken een gevarieerd aanbod aan kunst te zien. In de vitrines worden de papieren kunstwerken van Mieke Veerkamp getoond, op de panelen en in de voorgang de schilderwerken van Gerrit Meering en in de achtergang foto’s van de fotoclub AFV de Veluwe. Gratis te bezichtigen tot en met 5 juni tijdens de reguliere openingstijden van dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460.

Mieke Veerkamp woont in Oosterhuizen en was vele jaren docent textiele vormgeving. Sinds 1998 verzorgt zij workshops bij de historische papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. Als papierkunstenaar is zij autodidact. Het afwisselende  landschap  van de Veluwe levert haar, naast inspiratie, allerlei materialen voor  twee- en driedimensionaal werk. Haar collages komen tot stand door als het ware te “schilderen” met scheursels op handgeschept papier en daarbij stukjes boombast, steentjes of zand te gebruiken.

Mieke onderzoekt de laatste jaren ook de mogelijkheden van metaalgaas in combinatie met papierpulp. Zo ontstaan onder andere haar sieraadvormen.

Meer informatie is te vinden op www.miekeveerkamp.nl.

Gerrit Meering (64) is vijfentwintig  jaar geleden begonnen met schilderen. Schilderles volgt hij bij Hans Bulder. Favoriete onderwerpen zijn stillevens, landschappen, interieurs, mensen en dieren. Maar ook bijzondere onderwerpen als oude auto’s, bussen, motoren en boten hebben zijn interesse. Hij heeft zijn werk onder andere geëxposeerd in de Bergkerk in Deventer. Verder won hij prijzen met het schilderen van de portretten van Koninklijke families. Een portret dat hij maakte van Prins Claus hangt nu in Hitzacker, de geboorteplaats van de Prins.

AFV De Veluwe, een vereniging waarbij 50 amateurfotografen zijn aangesloten, houdt ook dit jaar weer een expositie in dok Zuid. Het thema is ‘Ronde Vormen’. Een grote variatie aan ronde vormen is creatief in beeld gebracht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?