Pater Moeskroen met nieuw materiaal voor het eerst in Gigant

16 november 2014 - 11 november 2014, om 15:00, Gigant

Door Redactie

Gigant presenteert zondag 16 november een wel heel bijzondere Pater Moeskroen show. Nog voor de try-outs van de nieuwe show Vagebond in januari 2015 beginnen, speelt de vrolijkste folkband van het land in de theaterzaal het nieuwe repertoire voor het eerst voor publiek.  De heren komen niet alleen: tezamen met meer dan 60 instrumenten vragen zij het publiek aan te sluiten bij hun aanstekelijke feest met dampende folk en hartstochtelijke ballades. Samen treffen we nieuwe parels en oude bekenden. Na afloop van de voorstelling feesten we verder in het café, waar de heren hun grootste hits zullen spelen!  

Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten, hetgeen resulteert in het herkenbare Moeskroen-geluid.

Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vond plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort. De aanstekelijke mix van vrolijke deunen en humoristische teksten slaat meteen aan. Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, wat leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola (tuthola) en Laat maar waaien.

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook de theaters in en is daarin wellicht nóg succesvoller. Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. Inmiddels heeft de groep maar liefst tien theaterprogramma’s achter de rug en zijn er 18 albums en 5 dvd’s verschenen.

 

De deuren gaan open om 15:00 en de show begint om 15:30. De toegang is €17,50.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?