Persbericht VegaVrijdag buitenkookfeest

1 juli 2016, om 17:00, Stadsakkers Apeldoorn, Dommeweg 5, Apeldoorn, €27,50

Door Agenda

Op vrijdag 1 juli vindt er een heel bijzondere VegaVrijdag plaats. Onder leiding van Mieke Voshol van BlossoM Events leren de gasten heerlijke vegetarische en veganistische gerechten koken in de openlucht. Dit buitenkookfeest vindt vanaf 17.00 uur op een prachtige locatie, namelijk biologische zorgtuinderij Stadsakkers.

De restaurantavonden die vrijwilligersinitiatief VegaVrijdag maandelijks organiseert, worden altijd goed bezocht. Steeds meer mensen willen minder vlees en vis eten en af en toe volledig plantaardig (dwz zonder dierlijke producten zoals melk, eieren en honing). Velen vinden het een uitdaging om te bedenken wat ze dan kunnen koken. Daarom organiseert VegaVrijdag ditmaal een diner, waarbij de gasten zelf koken.

De gasten gaan eerst de tuin in om kennis te maken met Stadsakkers en biologische groenten en kruiden te oogsten. Daarna wordt er gezamenlijk gewerkt aan het diner dat bestaat uit verschillende vegetarische en veganistische gerechten. Vanaf 19.30 gaat men met elkaar aan tafel. Voorbeelden van gerechten die gemaakt kunnen worden, zijn: raapstelensoep met brandnetels, bietenburgers met rode uien/balsamicodressing, geroosterde auberginedip met platbrood en pittige Aziatische tofuspiesjes met sinaasappel op de grill.

Wie wil deelnemen aan het buitenkookfeest, meldt zich aan op informatie@vegavrijdagrestaurants.nl. Deelname kost € 27,50 per persoon. Datum: vrijdag 1 juli 2016, vanaf 17.00 uur. Locatie: Stadsakkers Apeldoorn, Dommeweg 5.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?