Petitie tegen crematorium op begraafplaats Wenum

8 mei 2014, om 18:45, Stadshuis

Door Redactie

Medea Huisman

Vanavond zal in de Burgerzaal van het stadhuis van de gemeente Apeldoorn, de petitie en handtekeningen tegen vestiging van een crematorium op de begraafplaats in Wenum worden overhandigd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Burgemeester Berends zal de petitie in ontvangst nemen. De leden van de Gemeenteraad en de Wethouders zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het onderwerp een tweede crematorium in de gemeente Apeldoorn heeft al veel stof doen opwaaien. Nut en noodzaak is er niet. Het crematorium Heidehof in Ugchelen heeft voldoende capaciteit om de crematies voor inwoners van de gemeente Apeldoorn en omringende gemeenten te verzorgen. Politieke partijen hebben aan B&W vragen over het onderwerp en dan met name de dubieuze rol van de gemeente gesteld.

De mogelijke locatie voor de vestiging van een tweede crematorium is op de begraafplaats Wenum aan de Ramsbrugweg. De bevolking van Wenum Wiesel en Noord Apeldoorn is fel tegen deze vestiging! Een aantal inwoners hebben een actiecomité Crematorium Wenum Wiesel Nee! gevormd en hebben huis aan huis de handtekeningenactie gestart. Naast de uitkomst van de handtekeningenactie zal ook de petitie met uitgebreide beargumentering worden aangeboden.

Locatie: Stadshuis Marktplein 1, aanvang 18:45 uur

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?