Pianist speelt aangrijpend concert in Orpheus

29 maart 2014 - 6 maart 2014, om 19:00, Orpheus

Door Agenda

Rene Knoop

Op Zaterdag 29 maart speelt de bekende pianist Kristian Bezuidenhout op het podium in Orpheus met Het Gelders Orkest en Het Nederlands Symfonieorkest. Hij speelt dan het fameuze Derde Pianoconcert van Beethoven.

Wereldburger en pianist Kristian Bezuidenhout komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, studeerde in Australië, vervolgens in Amerika en woont nu in Londen. Nadat hij op zijn 21ste in 2000 zowel de eerste prijs als de publieksprijs won op het toonaangevende Fortepiano Concours van Brugge, heeft hij in concertzalen over de hele wereld opgetreden. The London Times noemt hem ‘de prins van de fortepiano, die het instrument laat zingen in melodische frases zoals geen andere beoefenaar van dit eigenzinnige instrument doet’. En toch speelt hij met evenveel gemak op een moderne Steinway.

Kristian Bezuidenhout trad al eerder op in Nederland, met het Koninklijk Concertgebouworkest en met Het Gelders Orkest. ‘Zijn’ Beethoven wordt gecombineerd met Bruckners Zevende. Stap in een achtbaan vol emoties bij deze aangrijpende symfonie van de Oostenrijkse componist en onderga zijn grote verdriet in de langzame en dramatische passage waarin Bruckner de dood van zijn grote idool Richard Wagner beweent. Een hoogtepunt!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?