Pieternel Osinga en Yora Rienstra

5 oktober 2014, van 12:00 tot 18:00, De Theaterloods

Door Redactie

Jaap Redijk

De eerste Zoete Zondag op 21 september jl. smaakte goed! Met een prachtige, intieme en soms overrompelende voorstelling ‘Denkend hart’ van Julika Marijn Gebaseerd op dagboekfragmenten van Etty Hillesum. Een voorstelling die prachtig aansloot bij de Wereld Vrede Dag.

Nu staat alweer de Zalige Zondag van 5 oktober op stapel. Op deze tweede Zalige Zondag van het seizoen bieden we een bijzonder dubbelprogramma. Yora Rienstra met één van de eerste try-outs van haar nieuwe voorstelling, ‘Drukt haar snor’. Yora won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en groeide uit tot een veelzijdig cabaretière. Haar eerste twee voorstellingen werden lovend ontvangen door publiek en pers. Droogkomische liedjes, een ijzersterke mimiek, oorspronkelijke gedachtenspinsels en natuurlijk dat elastieken lijf. In Drukt haar snor begeeft Yora zich in een gebied wat nog niet in kaart is gebracht. Met rake typeringen en scherpe observaties neemt ze zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep. Soms pijnlijk, maar tegelijkertijd hilarisch. Yora is inmiddels ook te beluisteren in haar eigen radioprogramma ‘Ha die Yora’ (VARA zondagavond 20.00-22.00 uur).

Voor de pauze treedt Pieternel Osinga op. Zij wordt genoemd als ’sexy, sprankelend en intelligent, een performer waar je naar moet kijken’. Pieternel combineerde de kleinkunstacademie met het conservatorium en dat zie je terug in haar veelzijdige programma ‘Me and my guitar’. Ze zingt en speelt gedurende 45 minuten in verschillende talen en stijlen een heerlijke mix van kleinkunst.

Aanvangstijden: 12.00 ontvangst; 13.00 uur wandelen; en op 14.30 uur start van het theaterprogramma.
Toegang: Combinatiekaart (lunch, wandeling en voorstelling): € 30,-
Alleen de voorstelling: € 20,-
Dranken en hapjes, buiten de lunch, zijn voor eigen rekening.
Theatertaxi (retour van Apeldoorn Centraal station P+R – 11.45 uur): € 7,50

Klik hier voor uw kaarten/reservering. Kaarten kunnen tot en met de zaterdag vóór de Zalige Zondag tot 16.00 uur worden gereserveerd. Op de Zalige Zondag zelf kunt u vanaf 14.00 uur tegen contante betaling kaarten voor de voorstelling verkrijgen. Als de voorstelling is uitverkocht vermelden we dat op de website.

De Theaterloods – Radioweg 1 – Radio Kootwijk, op het terrein van voormalig Zendstation Radio Kootwijk nabij Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?