Pink Floyd Project XXL on tour

9 december 2017, van 20:00 tot 22:55, Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn, v.a. € 28,00

Door Agenda

Met orginele Pink Floyd vocaliste Durga McBroom (USA)

Het inmiddels vanaf 2006 actieve ‘Pink Floyd Project’ pakt in december dit jaar aardig uit met een tour langs een 7-tal Nederlandse theaters en clubs. Als special guest komt Durga McBroom over naar Nederland. Dit na eerder succesvolle samenwerking. McBroom (USA) maakte jaren deel uit van Pink Floyd en in die hoedanigheid deed ze verschillende wereldtours en albumopnames met de Britten. ‘Pink Floyd Project’ is eén van de grootste tribute acts van de Benelux met maar liefst dertig mensen voor en achter de schermen. Als ‘eigen vocalisten’ heeft het o.a. Bert Heerink als frontman op de planken staan.

Het twaalfkoppige Pink Floyd Project met Bert Heerink (Vandenberg, Kayak) is één van Neerlands meest gewaardeerde Pink Floyd tributebands én bestaat inmiddels ruim tien jaar. Met ruim twintig songs worden de vele ‘ Floydians’ meegenomen op reis door het erfgoed van vijftig jaar Pink Floyd: van de psychedelische periode met Syd Barrett, de invloed van Roger Waters tot en met het recente werk van David Gilmour. De trip down memory lane is inclusief quadrafonisch zaalgeluid, audiosamples, een grootse lichtshow, spectaculaire lasereffecten, drie videoschermen met kunstzinnige visuals en de voor Pink Floyd zo herkenbare attributen.
Last but not least: de voorstelling wordt muzikaal gedragen door muzikanten met een diepgewortelde liefde voor de muziek van één van meest invloedrijkste bands ooit.

Pink Floyd Project is ambassadeur van de stichting KidsRights! Bij ieder optreden wordt er ruim aandacht gevraagd voor KidsRights en vormt een (lokale) groep basisschoolkinderen het koor bij de grootste Pink Floyd-hit ‘Another Brick In The Wall.’

Documentairemaakster Tanja Busking maakte een documentaire over de groep die medio november digtaal te zien zal zijn. Zie hier een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=1mZt_tZNW04

YouTube trailer
https://www.youtube.com/watch?v=m8V4Fg3pPsc

Facebook
https://www.facebook.com/pinkfloydprojectnl

Website
www.pinkfloydproject.nl

Bekijk hier het interview dat is gehouden met Bert Heerink, zanger van Pink Floyd Project

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?