PKN Apeldoorn-Noordoost speelt Musical Ruth

9 maart 2018 - 11 maart 2018, Julianakerk Deventerstraat

Door Agenda

Dat je in de kerk meer doet dan alleen op zondagochtend de eredienst bijwonen, dat bewijst de Protestantse Wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost. Zo’n 100 mensen zijn in de Julianakerk aan de Deventerstraat druk aan het repeteren voor de musical ‘Ruth’, die op 9, 10 en 11 maart te zien zal zijn.

Het verhaal van Ruth gaat over trouw blijven in tijden van moeilijkheden. Ruth besluit, na de dood van haar schoonvader en man, om mee te gaan met haar schoonmoeder Naomi, die teruggaat naar het land waar zij geboren is. Ruth kent dat land niet, maar vind het belangrijker om trouw te blijven aan haar schoonmoeder en gaat daarom mee. In het land aangekomen, besluit Ruth op het land te gaan werken om voor haar schoonmoeder te kunnen zorgen. Dat valt ook Boaz op, de eigenaar van het land waarop Ruth werkt. Hij is zo van onder de indruk van haar trouw, dat hij Ruth vraagt om zijn vrouw te worden. Samen krijgen ze een zoon, Obed.

Het is niet de eerste keer dat de Protestantse wijkgemeente een musical opvoert. In 2015 werd de Musical Mozes ten tonele gebracht, toen nog in het Kruispuntgebouw. Dat was een groot succes! Niet alleen voor de deelnemers zelf, die elkaar op een bijzondere manier beter leerden kennen, maar ook voor de bezoekers: voor velen werden verwachtingen overtroffen.

Als het aan de deelnemers ligt wordt ook ‘Ruth’ zo’n groot succes. De verbouwde Julianakerk aan de Deventerstraat biedt het toneel, dat met prachtige decorstukken en kostuums je meeneemt naar de tijd van Ruth. Het plezier straalt van de deelnemers af. Onder de regie van Carla van Vliet wordt er niet alleen veel gelachen, maar ook serieus gespeeld en wordt ieders talent optimaal benut.

U bent van harte welkom om het verhaal van Ruth te komen beleven. De musical wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart opgevoerd om 20:00 uur en op zondag 11 maart om 14:30 uur. Kaarten kosten €10, kinderen tot en met 12 jaar €4. U kunt de kaarten op zondag na de eredienst (11:15 uur) kopen in de kerk, of via www.musicalruthapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?