Politiek Café Apeldoorn

6 maart 2018, van 18:30 tot 20:30, Gemeente huis, Marktplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Politiek Café Apeldoorn ondersteunt bij stemmen voor gemeenteraad

Ook mensen met een begeleidingsvraag mogen stemmen voor de gemeenteraad op 21 maart aanstaande. Velen van hen kunnen hierbij hulp of uitleg gebruiken. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking.

Politiek Café
Daarom organiseert een aantal maatschappelijk betrokken organisaties in samenwerking met de gemeente op dinsdag 6 maart het Politiek Café in Apeldoorn. Zij vinden het belangrijk dat mensen met een begeleidingsvraag, die hun stem willen gebruiken, hiervoor de gelegenheid krijgen. Veel informatie van de partijen is voor hen ingewikkeld. Ook is het stemproces niet altijd duidelijk.

Begrijpelijke standpunten
Het Politiek Café geeft uitleg over de gemeenteraadsverkiezingen. De aanwezigen kunnen vragen stellen aan politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over het PGB, de zorg, of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De politici worden uitgedaagd hun antwoorden en standpunten begrijpelijk te verwoorden.

Het stemhokje
Daarnaast krijgen aanwezigen uitleg over het stemproces zelf. Het stemmen is op 21 maart namelijk individueel. In het stemhokje mag geen begeleiding aanwezig zijn. Er staat een stemhokje en er liggen voorbeelden van stemformulieren. Zo kunnen de aanwezigen oefenen hoe zij straks in een hokje met een potlood hun keuze kunnen aankruisen.

Meer informatie
Bent of kent u iemand met een begeleidingsvraag voor wie het Politiek Café iets zou zijn? U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Politiek Café Apeldoorn
Datum: dinsdag 6 maart 2018
Locatie: Stadhuis Apeldoorn
Tijd: 19.00 uur tot 20.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Het Politiek Café is een samenwerkingsverband van: ’s Heeren Loo, De Passerel, Philadelphia, MEE Veluwe, De Klup en GGNet. Met medewerking van de gemeente Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?