Politiek Café op de Sociëteit Apeldoorn

13 maart 2017, om 19:30, De Sociëteit Apeldoorn, Kerklaan 17, Apeldoorn

Door Agenda

Voorafgaand aan de landelijke verkiezingen op woensdag 15 maart organiseert de Sociëteit Apeldoorn op maandagavond 13 maart een Politiek Café. Anders dan bij alle andere politieke bijeenkomsten in deze periode wordt hier deze avond niet ingegaan op de verschillende partijprogramma’s, maar is het thema van deze avond het proces van de peilingen en de formatie-vorming. Op deze avond zullen

– Nathan Stukker (CDA Wethouder)

– Jenny Elbertsen (VVD raadslid in Apeldoorn en kandidaat Tweede Kamer)

– Mark Sandmann (D66 Wethouder)

als afgevaardigden van drie Apeldoornse politieke partijen hun visie geven op de verwachte uitslag van de landelijke verkiezingen en vervolgens op de periode na 15 maart, waarin de formatie van een nieuw kabinet gestalte moet gaan krijgen.

In de periode voorafgaand aan de verkiezingen worden we overspoeld met politieke debatten, maar zeker ook met peilingen en voorspellingen over het aantal zetels dat de verschillende partijen gaan krijgen. Hoe denken onze Apeldoornse politici daarover? In 15 minuten geven de drie politici hun visie op de uitkomst van de verkiezingen. Zal deze uitkomst afwijken van de voorspellingen en ons net als in Amerika en Engeland volstrekt gaan verrassen? Wie wordt de grootste partij en mag als eerste de formatiepoging gaan starten. Hoeveel partijen zullen hier een rol in gaan spelen en wat gaan de hete hangijzers worden in deze formatiepogingen? En hoe lang gaat deze formatieperiode duren, ofwel hoe lang zullen we een demissionair kabinet hebben?

In het tweede deel van de avond discussiëren we hier vanuit de zaal met deze politici verder over en tot slot kunnen we met elkaar aan de bar de laatste politieke standpunten delen.

De Sociëteit Apeldoorn aan de Kerklaan 17 stelt deze avond haar deuren open voor geïnteresseerden in dit Politieke Café. Vanaf 19:00 uur is de zaal open en om 19:30 uur start het Politieke Café.

U bent ook van harte uitgenodigd aanwezig te zijn!

Bestuur Sociëteit Apeldoorn

Huub van Riggelen, 06-19179162

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?