Politieke avond Zelfvoorzienend Apeldoorn: Wat is er nodig voor meer stadslandbouw?

6 mei 2013, van 19:45 tot 22:00, ACEC

Door Redactie

Steeds meer mensen verbouwen zelf hun groenten en fruit. Lokale productie, zonder gif, is goed voor mens, dier en milieu. Do-it-yourself burgers en ondernemers nemen initiatieven om braakliggende gronden of openbaar groen om te toveren tot eetbare tuinen. Zelfs daken en leegstaande kantoren worden ervoor gebruikt. Stadslandbouw is dus in. Maar wat hebben Apeldoornse burgers, maatschappelijke organisaties en ondernemers nodig om stadslandbouw ook hier succesvol te maken?
Foto Ester Ouwehand
Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren en warm pleitbezorger voor stadslandbouw en groen in de stad, zal de discussie aftrappen.

Daarna zullen Ina Sabanoglu, initiatiefnemer van “TransitionTuin Apeldoorn”, en Jan van Arragon, initiatiefnemer van “Pluktuin Bioakker Zutphen”, over hun ervaringen vertellen.
Initiatiefondersteuners Jeroen Boon van Kiemkracht en Hans Pijls van “Buitenruimte voor Contact” zullen vragen beantwoorden van- en tips geven aan (potentiële) initiatiefnemers en politici.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in stadslandbouw. In het bijzonder burgers en maatschappelijke organisaties die zelf het initiatief willen nemen (of bezig zijn) om een moes-, buurt- of pluktuin aan te leggen, worden van harte uitgenodigd!

Iedereen is van harte welkom! Wanneer u zeker weet dat u komt kunt u zich aanmelden via onderstaand mailadres. Aanmeding is niet verplicht.

Wij hopen u te zien op 6 mei.
Met vriendelijke groeten,
Partij voor de Dieren Apeldoorn

Datum: Maandag 6 mei 2013
Tijd: 19.45 uur tot 22.00 uur
Locatie: ACEC, Roggestraat 44 in Apeldoorn
Toegang: Gratis
Organisatie: Partij voor de Dieren Apeldoorn
Informatie en aanmelding: pvdd@apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?