Pop country band Rivers live in Apeldoorn op 22 januari

22 januari 2017, om 16:15, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

‘Both Of Your Wings’ is de nieuwe EP van de Amsterdamse band Rivers. Het zevental maakt lekkere popliedjes die op smaak zijn gebracht met een portie country, folk en bluegrass. Op zondag 22 januari treedt Rivers op in het Gigant Cafe. De toegang is gratis en het optreden begint om 16.15 uur.

De zes liedjes op de ‘Both Of Your Wings’ EP komen recht uit het hart en zijn beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves, Taylor Swift en Jewel. Zangeres Annika IJdo woonde een tijdje in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. Annika vertelt: “Studeren in Amerika was een groot avontuur waar ik veel goede herinneringen aan heb, dit hoor je terug in de teksten. Ik vind het fijn als mensen zich in mijn teksten kunnen herkennen en daardoor positief verrast zijn.”

De zeven bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. De affectie voor het genre is duidelijk te horen in de muziek. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound. Een geluid dat de band ook live weet over te brengen. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van Amerika zorgt de band op het podium voor een meeslepende ervaring. De Volkskrant prees in het speciaal de ‘verfijnde close harmony’ van Rivers. Beluister hier de single ‘Sober’.

www.wearerivers.nl

www.gigant.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?