Pop-Up Repair Café

5 maart 2016, van 10:00 tot 14:00, winkelcentrum ’t Fort

Door Agenda

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! DenkTank Breed organiseert op zaterdag 5 maart een Pop-Up Repair Café in de wijk Osseveld-Woudhuis in Apeldoorn. In een leegstaand winkelpand op winkelcentrum ’t Fort aan de Linie waar voorheen snackbar Charly huisde draait het op zaterdag 5 maart allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 14.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Mensen die het Pop-Up  Repair Café van DenkTank Breed bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed of servies. Alles wat het niet meer doet is welkom, en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in ons Pop-Up Repair Café weten bijna altijd raad, en gaan graag samen met u aan de slag.

Voor kinderen wordt er een Knutsellab  ingericht, waar ze al onderzoekend lekker kunnen knutselen.

Het Pop-Up Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen, en te laten ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Koffie, thee, limonade en iets lekkers staan tegen een kleine vergoeding klaar.

Door repareren te promoten, wil DenkTank Breed bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, we gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met dit Pop-Up Repair Café wil DenkTank Breed daar verandering in brengen. Maar bovenal willen we met dit Pop-Up Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Het Pop-up Repair café wordt mede mogelijk gemaakt door snackbar Charly, door de ruimte ter beschikking te stellen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?