Positief in de puinhoop

16 mei 2015 - 13 mei 2015, om 16:00, ‘t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn

Door Agenda

De Reisgenoot (Maarten van Veen) houdt op zaterdag 16 mei een try-out van zijn liedjesprogramma ‘Van de wereld’ in ‘t Cafeetje van Marja. In de zomer brengt de Reisgenoot een gelijknamige EP uit en voorafgaand hieraan gaat hij samen met een akoestische band enkele podia langs om zijn voorstelling te verfijnen. De try-out begint om 16.00 uur.

“Weet je wat pas echt dapper is? Om positief te blijven in de puinhoop. Om kleine stukjes hoop te verzamelen op een planeet waar zoveel misgaat”. Dit zijn de openingszinnen van het liedjesprogramma ‘Van de wereld’, en ze zetten direct de toon: zie je het goede of het slechte als je naar de wereld kijkt? Zijn mensen mooi of lelijk? Of kan het één niet zonder het ander bestaan? De Reisgenoot (Maarten van Veen) gaat tijdens de voorstelling op zoek naar een antwoord op deze vragen. Met liedjes, humor en enthousiasme, maar ook met dubbelzinnige verhalen en een kritische blik. In ‘t cafeetje van Marja vindt op zaterdag 16 mei om 4 uur een try-out plaats van dit programma.

De Reisgenoot is een troubadour die danst op de lijn tussen pop en kleinkunst. Hij schrijft toegankelijke, ontroerende Nederlandstalige liedjes met bijzondere teksten. Of zoals hij zelf zegt: “ik wil raken, mensen aan het denken zetten, laten lachen en laten voelen”. Hij zingt verhalen met een dubbele bodem die hij begeleidt met een gitaar en een aanstekelijke performance. Samen met percussionist Dick Turubassa en bassist Bryan Zwiers doet hij een aantal try-outs voor de voorstelling ‘Van de wereld’, waarbij in de zomer een gelijknamige EP zal worden uitgebracht.

Van Veen speelde eerder in ‘t cafeetje van Marja tijdens de middagen van het Apeldoorns songwriters collectief. “Het is een prachtige plek voor songwriters, muziek en kleinkunst. Er is echte aandacht, mensen komen om te luisteren. Dat maakt het heerlijk om er te spelen”, aldus Van Veen.
Na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekers zelf hun bijdrage bepalen voor de try-out.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?