Preuvenement Eglantier

18 mei 2012, van 13:00 tot 22:00, Winkelcentrum Eglantier

Door Randy Gasper

via Wendy van der Velde

Vrijdag 18 mei, de dag na Hemelvaart, staat de Eglantier weer in het teken van het Preuvenement. Vanaf 13.00 tot 22.00 uur presenteren gerenommeerde restaurants uit Apeldoorn zich op het winkelcentrum.

Dit jaar entertainen de volgende restaurants het publiek door ter plekke de gerechten te bereiden: De Brugwachter, Jean Pierre, De Heerlijckheyt Het Loo, Jules Verne, De Prinsehove, De Ruggestee, Sakura, Sizzles en The Loempia Company. Naast de restaurants presenteren diverse ondernemers van het winkelcentrum zich middels een product, productpresentatie of kleine workshop. Zo is er een wijnproeverij bij Gall & Gall, heeft Keurslagerij Jaap Oosterbeek Franse menu’s, kan je bij de DA je nagels laten lakken.

Daaraan toegevoegd zijn diverse externe ondernemers, waaronder Sauna De Maten die binnenkort weer heropent, waar je op de behandelstoel plaats kan nemen. Zij laten de bezoeker ook kennis maken met hun menukaart. Imkerij de Werkbij is aanwezig met de educatieve BeeBuzz, lekkere kaasjes zijn er te koop bij de Kaasplank en Drop-it presenteert de in Apeldoorn ontwikkelde dropwodka die gemaakt is van natuurlijke producten. Ook aan de kinderen is gedacht: ze kunnen zelf aan de slag met mini-pizza’s of figuurpatat en er is ook een poffertjeskraam aanwezig.

“Het evenement is groeiende. Daarom wordt dit jaar ook een deel van het Violierenplein bij het Preuvenement betrokken. Zo creëren we een goede spreiding en diverse lokaties waar mensen even plaats kunnen nemen”, aldus Wouter Last, voorzitter van de Evenementen Commissie.

Entertainment
Het evenement wordt aangekleed met sfeervol live entertainment. In de middag zorgt een gitarist en saxofoonkwartet Double Espresso voor mobiel live muziek. In de avond wordt het publiek vermaakt door een accordeonist en een zeer sfeervol zigeunerduo. Voor de kinderen worden verspreid over het winkelcentrum activiteiten aangeboden, zoals, schmink, een springkussen, ballonnendame of bijvoorbeeld zelf een lolly maken.

Violierenplein deels evenemententerrein
Het Violierenplein wordt deels opgenomen als Evenemententerrein. Hier komt een groot terras, waar een aantal van de restaurants zich presenteert.

Extra parkeervoorzieningen
Bezoekers worden waar mogelijk verzocht met de fiets of te voet het evenement te bezoeken. Voor degenen die met de auto komen is de reguliere parkeergelegenheid op de Eglantierlaan beschikbaar, alsmede de twee parkeerplaatsen bij het winkelcentrum die via de Eglantierlaan te benaderen zijn. Het Violierenplein echter beperkt, omdat een deel van het evenement daar plaats zal vinden. Extra parkeerruimte is er bij de Heemgaard, aan de Heemradenlaan en bij Sportvereniging Groen Wit aan de Landdrostlaan 202. Vanaf deze laatste locatie wordt een transferdienst van Autohaas ingezet.

Meer informatie: www.eglantier.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?