Prinsheerlijke Barretocht en Red Kidney Beans band

27 april 2012 - 28 april 2012, van 20:00 tot 01:00, Bluescafé

Door Nataliefde

Vrijdagavond 27 april zal Apeldoorn een koninklijk tintje krijgen.

Prinsen, prinsessen, herauten en hofdames zullen voor de ontvangst klaar staan om deelnemers te ontvangen die meedoen aan een Prinsheerlijke barretocht.  De deelnemers worden met Koninklijke allure ontvangen bij de deelnemende entablisimenten waar zij kunnen proeven en genieten van mooie speciaal bieren, prachtige wijnen en smaakvolle hapjes.

En zoals het hoort, de deelnemers hoeven niet te lopen maar worden vervoerd met paardentrams die de route volgt langs alle horeca ondernemers voorafgegaand door heraulten en jonkvrouwen die in een prachtige prinsessen koets de bezoekers begeleidt.

De barretocht is de aftrap van een spetterend Koninginnedag weekend. Ook in het Bluescafe zijn paspoorten verkrijgbaar. Aanvang 20.00 uur en vrij toegang.

De Nederlandse Zydeco band Red Kidney Beans heeft een stevige basis van drum en bas als uitgangspunt van hun swingende stijlvolle Louisiana muziek. De band speelt “Nouveau Zydeco”: bluesy en funky up-tempo dansbare muziek met vette bas en spetterende solo’s op gitaar en accordeon. Muziek en eten horen bij elkaar in Louisiana; red kidney beans zijn de stevige en gezonde basis van veel Cajun maaltijden.

Nadat de zydecoband Alligator Express gestopt was heeft Lucas Meertens de Red Kidney Beans opgericht en rasmuzikanten gevonden om de Zydecotrein te laten doordenderen. Op verscheidene kleine en grote festivals hebben zij inmiddels laten zien dat hun vertolking van de Zydeco ook de jongere generatie aanspreekt.

De band wordt onder andere geïnspireerd door de muziek van Beau Jocque (een belangrijke grondlegger van de Zydeco Funk), Terrance Simien, Chris Ardoin, C.J. Chenier en natuurlijk door de “uitvinder” van de Zydeco Blues, Clifton Chenier. De Red Kidney Beans schuwen het ook niet om heerlijke Rock en Bluesnummers om te bouwen naar hun eigen dynamische en hoog energetische Zydeco stijl. Laissez les bon temps rouler!!

Aanvang 23.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?