Proefles Latin Percussie en Conga’s

17 maart 2014, van 19:00 tot 20:00, Jean Monnetpark 59

Door Agenda

Mi Dushi

Op de maandagavond start bij Mi Dushi een nieuwe cursus Latin Percussie en Conga’s. Yannick van ter Beek is de man die de lessen zal verzorgen. Yannick begon ooit als achtjarige bij Mi Dushi djembe te spelen en ontwikkelde zich vervolgens via het conservatorium in Rotterdam in meerdere percussiedisciplines zoals Braziliaanse klein-percussie, Cubaanse salsa en folklore. Hij weet de percussie-instrumenten te gebruiken in de Westerse soul, R&B (Rhytm and Blues) en Popmuziek. En juist deze combinatie maakt wie hij is in zijn muziekspel.

In de lessen gebruikt Yannick Afro-Cubaanse en populaire ritmes zoals de Bolero, Tumbao, Guaguancó, Bembé en Mozambique. Hij behandelt niet alleen de traditioneel gespeelde vorm van de ritmes, maar laat je kennis maken met adaptaties op meerdere drums. Dit geeft de mogelijkheid aan leerlingen om door te stromen in Salsa, Fusion en Latin-Rock Santana bandjes. De opbouw van zijn lessen loopt in een vloeiende lijn over, waarbij plezier in het spelen, het aanleren van de juiste techniek en de achtergrondkennis belangrijk zijn.

Op maandag 17 maart is er aan het Jean Monnetpark 59 in Apeldoorn van 19.00-20.00 uur een gratis proefles. Aanmelden kan via info@midushi.nl of 0653861436

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?