Proeverij Vrijwilligerswerk in Apeldoorn

20 september 2017, van 16:00 tot 20:00, Proeverij Vrijwilligerswerk, Nieuwstraat 377, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Op 20 september 2017 wordt er in en rondom CODA en Gigant in Apeldoorn een ‘Proeverij Vrijwilligerswerk’ georganiseerd.
Op ludieke wijze wil een groot aantal organisaties, verenigingen en stichtingen aan potentiele vrijwilligers laten zien wat zij aan vrijwilligerswerk in huis hebben en op hoeveel manieren je binnen Apeldoorn actief kunt zijn als vrijwilliger. Bij mooi weer heerlijk buiten, bij minder goed weer binnen.
Het evenement is vrij toegankelijk en iedereen is meer dan welkom om binnen te lopen tussen 16.00 en 20.00 uur.

Wie doen er mee?
We zijn enorm blij dat ruim 65 organisaties mee gaan doen aan de Proeverij. De organisaties komen uit alle sectoren: Zorg, Welzijn, Sport, Religie en spiritualiteit, Natuur, milieu en Dieren, Onderwijs en Diversen. Dus er is voor elke aankomend vrijwilliger wel iets te vinden wat hem of haar aanspreekt!
Er zal van alles te zien zijn: Van Dierenambulance tot De Stadsakkers en van organisaties die met een Zorgrobot werken tot elektrische duofietsen! Dit is uiteraard maar een heel kleine greep uit het geheel.
Bovendien is Apeldoorn Pakt Aan aanwezig met de digitale vacaturebank waar heel veel vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk te vinden zijn. Tijdens de Proeverij kun je deze bekijken, maar deze vacaturebank is altijd te raadplegen: https://www.apeldoornpaktaan.nl/vacatures
Een aantal organisaties hangt ook recente vacatures op, zodat een selectie van wat er aan vacatures is, direct te zien is!

Waarom deze Proeverij
De Proeverij is een initiatief van Apeldoorn Pakt Aan, het Platvorm Ertoe Doen, het Platform coördinatoren vrijwilligerswerk in Apeldoorn en de Sportraad.
Deze samenwerkingspartners geven door middel van de Proeverij handen en voeten aan de wens van de achterban om te ondersteunen. Want veel organisaties kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Het is onze gezamenlijke missie om te laten zien dat vrijwilligerswerk naast nodig ook heel leuk is om te doen.

Kids
Ook aan de kinderen van die wellicht met hun ouders meekomen is gedacht op deze middag en avond.
Voor hen is er tussen 16.00 uur en 17.30 uur een speciaal georganiseerde workshop, gebaseerd op de tentoonstelling Paper Art van CODA. Dus kan er fijn geknutseld worden.

Dus voor iedereen die open staat voor vrijwilligerswerk en graag wil weten wat bij hem of haar past:

Proeverij Vrijwilligerswerk
20 september 2017
16.00 – 20.00 uur in en rondom CODA-Gigant
Website: Proeverijapeldoorn.nl

Ben je al vrijwilliger: neem familie, vrienden en buren mee en laat zien wat vrijwilligerswerk kan bieden

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?