Psycho Disco Tour brengt De Staat naar Gigant

18 mei 2012 - 15 juni 2021, van 21:00 tot 23:30, Gigant

Door Redactie

Wie lang wacht wordt nog wel eens beloond met iets heel erg lekkers. Dat is zeker het geval voor een concert van De Staat. Na een succesvolle clubtour afgelopen najaar plakt de Nijmeegse rockband er nog een tour aan vast dit voorjaar. En voor het eerst sinds hun pijlsnelle klim op de ladder naar Hollands Rock ’n Roll heldendom spelen ze op vrijdag 18 mei in Gigant. In het voorprogramma speelt Birth of Joy. Tickets à €17,00/€16,00 (leden) zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.gigant.nl en aan de kassa.

Wat begon als een afstudeerproject voor Torre Florim, waarbij hij het debuut van De Staat helemaal eigenhandig in elkaar zette, resulteerde al snel in een complete band met een bizar goede live reputatie. Binnen no-time stootte De Staat sinds 2009 door naar de opperregionen van Nederlands club en festivalland. Ook internationaal mag er niet geklaagd worden. Lowlands, Sziget, Dour en het gerenommeerde John Peel Stage op Glastonbury, De Staat was er al. Een podium delen met Iggy Pop in Toronto, spelen in het voorprogramma van The Stranglers in Parijs ? De mannen deden het. Na Wait for Evolution werd in 2011 het album Machinery uitgebracht. Het publiek én het journaille werden niet teleurgesteld, gelukkig, want de verwachtingen waren hooggespannen.

In het voorprogramma is de band Birth of Joy te zien. De band, die onlangs nog te zien was in DWDD, heeft op 2 maart jongstleden hun debuutalbum uitgebracht bij Suburban. De support act is een persoonlijke keuze van De Staat zelf, die dit onstuimige rock ‘n’ roll trio-met-orgel al een tijdje volgt. ‘Wij touren altijd het liefst met bands die toffe muziek maken waar we zelf ook van houden. Zo begonnen we met Go Back To The Zoo, Shaking Godspeed, Death Letters, en nu vinden het we het heel tof dat Birth of Joy met ons mee wil doen.’, aldus Torre Florim.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?