Puzzel-fietstocht door Kerstschoten

1 november 2014, om 13:30, Sterrenschool

Door Agenda

Zaterdag 1 november organiseren inwoners van Kerschoten een fiets-puzzeltocht: een route langs plekken in de wijk waar in de werkelijkheid te zien is wat het er in het kader van Kerschoten Energieneutraal in de wijk is veranderd. Er is een selectie gemaakt van een tiental plekken waar is bespaard, verbouwd, geïsoleerd en geëxperimenteerd.

De tocht voert langs diverse woningen: woningen waar geïsoleerd is, woningen met energiezuinige verlichting, woningen met zonnepanelen, huurwoningen én koopwoningen. Onderweg moet er een rebus opgelost worden en zijn er vragen op het gebied van energie, energiebesparing en duurzaamheid.

Aan het einde van de tocht wacht een warme beker chocolademelk en worden de vragen nagekeken. De kinderen van de Sterrenschool hebben de bewoners van al de woningen waar de tocht langs voert geïnterviewd en die interviews gebundeld tot een boekje. Deelnemers aan de tocht krijgen dit boekje mee naar huis.

Het startpunt is bij de Sterrenschool aan de Buys Ballotstraat, vanaf 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?