Radio Kootwijk opent deuren voor installatie en radio-theatervoorstelling Draaggolf

14 augustus 2013 - 25 augustus 2013, van 00:00 tot 23:59, Radioweg 1 7348 BG Radio Kootwijk

Door Agenda

Ontroering en beroering op de korte en lange golf.Van 4-21 juli en 14-25 augustus 2013 is het historische zendgebouw A op Radio Kootwijk, hartje Veluwe, dagelijks open voor publiek. In de enorme zenderzaal toont kunstenaar Robbert van der Horst zijn installatie Draaggolf, een overrompelend geluidswerk geïnspireerd op het grootse zendverleden van het gebouw. Eenmaal daags is deze installatie ook het startpunt van een unieke radio- en theatervoorstelling in en om het gebouw.  Radio Kootwijk, zendgebouw A is vrijwel nooit geopend voor publiek. Draaggolf is daarom ook een uitgelezen kans om op een bijzondere manier kennis te maken met het voormalig zendstation.Draaggolf installatie
Het monumentale zendstation Radio Kootwijk, is het imposante decor voor de installatie Draaggolf, van beeldend kunstenaar en performer Robbert van der Horst. Zijn indrukwekkend kunst- en geluidswerk is geïnspireerd op het zendverleden van het station. Een verleden waarin werelden werden verbonden en afstanden overbrugd.  Met deze installatie probeert Van der Horst tot de ziel van het gebouw door te dringen.
De installaties en bouwwerken van Robbert van der Horst (oa LowLands, Vrede van Utrecht, provincie Gelderland) nemen vaak letterlijk een standpunt in van waaruit de wereld kan worden bekeken.  Zo legt hij verbanden bloot tussen de mens, het landschap en zijn bouwwerken. De installatie is dagelijks het startpunt van de radio- en theatervoorstelling.

Draaggolf Radio- & Theatervoorstelling
Bezoekers aan de voorstelling Draaggolf hebben heel wat te uit te leggen na afloop van dit bijzondere avontuur. Zelden is radio- & theater zo verrassend en uniek. Niet alleen omdat de voorstelling plaatsvindt in en om een van Nederlands mooiste gebouwen: zendgebouw A van Radio Kootwijk. Maar vooral ook omdat het publiek een spannende en zeer bijzondere voorstelling meemaakt of mee maakt, zo u wil…  Niet passief zittend op de tribune maar actief en met elkaar op pad, samen het gebouw en de omgeving verkennen. De natuur en haar geschiedenis opsnorren. Draagbare radio’s zijn daarbij het baken en loodsen het publiek met een ‘radio-archeoloog’ in en door een innemende theater en radiovoorstelling waarbij men op opmerkelijke verhalen, leuke ontmoetingen en andere verrassingen stuit.

Draaggolf locatie: Zendgebouw A op Radio Kootwijk
Het imposante zendgebouw houdt het midden tussen een tempel en een sfinx en contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving van de Veluwe.  Deze kathedraal van enorme historische betekenis lijkt per ongeluk terecht gekomen op een uitgevlakt terrein te midden van glooiende heidevelden en blinkend witte zandverstuivingen.  In zendgebouw A van Radio Kootwijk vonden de eerste radio contacten met onze overzeese gebieden plaats, onderhielden de Duitsers contact met al hun U-boten en werd de laatste uitzending van Radio Scheveningen verzorgd. En ook nu nog is het zendgebouw een spin in een reusachtig web, waar men zowel het schuiven der continenten als de afstand tot het middelpunt der aarde ieder jaar tot op de millimeter nauwkeurig meet.

Radiobaken
Draaggolf wordt gemaakt door het gezelschap Radiobaken en staat onder artistieke leiding van beeldend kunstenaar Robbert van der Horst. Radiobaken mixt eigenzinnige live-radio met theater. Radiobaken maakt unieke locatievoorstellingen met het landschap en haar gebruikers als beginpunt en inspirerende verhalen als resultaat. Radiobaken zoekt het tot onder de bodem uit !

Meer info www.radiobaken.nl

Kaartverkoop
Kaartjes voor Draaggolf: voorstelling, installatie en zendgebouw A
15 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen) / toegang vanaf een uur voor aanvang

4 t/m 21 juli 2013 Donderdagen 20.00 uur rest van de week 15.00 uur

14 t/m 25 augustus 2013 donderdagen 19.30 uur rest van de week 15.00 uur

 

Kaartverkoop via www.radiobaken.nl en aan de deur
Kaartjes voor Draaggolf: installatie en zendgebouw A
5 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis
Dagelijks geopend van 10 tot 14.30 uur en op donderdag tot 17.00 uur.  Kaartverkoop uitsluitend aan de deur

Radio Kootwijk
Radioweg 1 7348 BG Radio Kootwijk (gemeente Apeldoorn)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?