Radio Kootwijk staat centraal in Het Geheugenkabinet

16 september 2019, van 10:00 tot 11:30, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Bij Het Geheugenkabinet op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek wordt elke maand een bijeenkomst georganiseerd rond een wisselend thema. Deze bijeenkomsten zijn vooral bedoeld voor iedereen die (in zijn of haar omgeving) te maken heeft met dementie. De bijeenkomst van maandag 16 september staat in het teken van ‘Radio Kootwijk’ dat eveneens een van de deelnemende locaties is tijdens de Open Monumentendag op 14 en 15 september. Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis; aanmelden doet u door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

Het centrale thema van de landelijke Open Monumentendag, waar Apeldoorn ook aan meedoet, is dit jaar ‘Plekken van plezier, rust, ruimte, natuur, cultuur, herinnering, bezinning, ambacht, techniek en meer’. Een breed omschreven thema waar tal van locaties in en om Apeldoorn aan meedoen; één van die locaties is (het voormalige zendstation) Radio Kootwijk en deze locatie staat centraal tijdens Het Geheugenkabinet op 16 september.

Over dit voormalige zendstation valt veel te vertellen en dit gaan we onder andere doen aan de hand van filmpjes, foto’s en boeken. We gaan het hebben over het bijzondere verhaal achter dit glorieuze bouwwerk dat ook wel bekend staat onder de naam ‘de kathedraal’. Dit gebouw is overigens onlosmakelijk verbonden met het dorp Radio Kootwijk: iedereen die er destijds woonde, werkte bij het zendstation en had zijn/haar gezin meegebracht. Maar, hoe was de sfeer toen en is daar in het dorp nu nog iets van terug te vinden?

Het Geheugenkabinet is vooral de moeite waard voor iedereen die (in zijn of haar naaste omgeving) te maken heeft met dementie. Wij zijn benieuwd naar uw verhalen en willen graag weten wat Radio Kootwijk voor u tot een bijzondere locatie maakt.

Aanmelden
Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis; uw aanmelding kunt u vóór 13 september sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Het Geheugenkabinet’, uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. De koffie staat op 16 september om 10.00 uur voor u klaar.

Het Geheugenkabinet
Bij Het Geheugenkabinet in CODA Centrale Bibliotheek is informatie te vinden over ‘alles’ dat met het geheugen te maken heeft. Hier vind je verschillende boeken en informatiemateriaal van Alzheimer Nederland en het Geheugensteunpunt; ook kun je hier bijvoorbeeld spellen en dvd’s lenen. Het Geheugenkabinet is een samenwerking tussen CODA, het Geheugensteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe. Op www.coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet is aanvullende informatie te lezen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?