Rajae El Mouhandiz met voorstelling Thuis, Ontheemd

8 december 2018, om 20:15, Podium Gigant, €15:00/13:00

Door Agenda

Gigant

Nieuwe maker en artistieke duizendpoot Rajae El Mouhandiz voert je in haar eerste solovoorstelling Thuis, Ontheemd #2 mee naar bijzondere plekken en momenten in haar leven met verhalen, muziek en prachtige beelden. Een ontwapenende muziektheatervoorstelling over de ruimte die een vrouw mag en kan innemen, met storytelling, muziek en video. Rajae gaat voorbij de cultuurclash, vertelt openhartig over haar leven en neemt je mee in haar verrassende en genuanceerde kijk op de wereld. De voorstelling vindt op zaterdag 8 december om 20:15 plaats in de theaterzaal van GIGANT in Apeldoorn.

In Thuis, Ontheemd #2 brengt Rajae een ode aan de vrouw aan de hand van 17 inspirerende voorbeelden van over de hele wereld. We maken óók kennis met de jonge Rajae, die als baby vanuit Marokko in een flat in Amsterdam Osdorp terecht komt en op haar vijftiende huis en haard verlaat om artiest te worden. We ontmoeten haar moeder Habiba en haar Nederlandse adoptieoma Mia. Habiba scheidt in 1982 van haar man, ondanks dat het voor de wet en door haar familie verboden is. Maar dan komt ze erachter dat vijf kinderen opvoeden in een vreemd land misschien wel een onmenselijk grote opdracht is. Oma Mia heeft het wel gezien bij de hockey en de Rotary en besluit taalles te gaan geven aan analfabeten, waardoor zij de kleine Rajae ontmoet en zich met de beste bedoelingen over haar ontfermt.

Tickets kosten €15,00 (€13,00 voor Vrienden van GIGANT) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?