RAZ Jazz Masterclass Award 2019

14 april 2019, van 15:00 tot 20:30

Door Redactie

Rotary Apeldoorn Zuid organiseert samen met Gigant en de Big Band Apeldoorn een talentenjacht met 5 genomineerde jonge jazztalenten. De 5 genomineerden en de Big Band geven een eindconcert op 14 april. Een jury beoordeelt op zondag 14 april wie de “De RAZ Jazz Masterclass Award 2019” krijgt. De masterclass vind in een later stadium plaats en is toegankelijk zijn voor publiek.

Rotary Club Apeldoorn Zuid (RAZ) wil in samenwerking met de Bigband Apeldoorn jazzmuziek onder jongeren stimuleren en hun talenten hierin ontwikkelen. Het gaat om jongeren tussen 9 en 21 jaar die nog niet naar het conservatorium gaan maar wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Ontwikkelen van talenten

Het samen muziek maken vormt een gedegen basis voor verdere muzikale ontwikkeling. Door bezuinigingen op het muziekonderwijs zijn voor een groot deel het breed ontwikkelen van talenten en het deelnemen aan ensembles verdwenen. De Big Band Apeldoorn wil talentvolle jongeren interesseren in jazz en geeft deze de kans te hun talenten verder te ontwikkelen in een echte bigband. Dat gebeurt in de vorm van een wedstrijd.

Geïnteresseerde en getalenteerde muziek leerlingen in twee leeftijdscategorieën tussen 9 en 21 jaar zijn door muziekdocenten gezocht en gehoord. Hieruit zijn 5 jongeren voor de talentenjacht genomineerd. De genomineerden oefenen een aantal muziekstukken samen met de Bigband Apeldoorn en spelen dat op het eindconcert. Een jury bestaande uit 3 personen (iemand uit RAZ, Gigant en de dirigent van de Bigband) bepaalt wie de meest talentvolle jongere is (zijn) in zijn/haar categorie. De winnaar(s) krijgen een masterclass aangeboden van een bekende musicus en dat zal een enorme stimulans betekenen voor de jongeren.
De financiering van deze talentenjacht komt uit verkoop van kaartjes en sponsor inkomsten. RAZ biedt een bijzonder programma met een eindconcert en aansluitend een muzikaal omlijst diner. De bekendmaking van de meest talentvolle leerling(en) volgt tijdens het diner.

Het eindconcert wordt gehouden in aansluiting op de jazzmiddag van “Jazzclub Gigant”: een maandelijks podium voor jazzmuzikanten en liefhebbers van jazzmuziek waar ook lokale talenten zich laten horen met ondersteuning van de “Guus Essers Band”, de huisband. Toegang tot de “JazzClub Gigant” (deze middag van 15.00 tot 18.00) is vrij, met een “Pay what you want” systeem.
Aansluitend volgt het eindconcert met de Bigband in de Theaterzaal van Gigant. Kaarten á €30,- zijn verkrijgbaar bij Rotary Apeldoorn Zuid: project@rotaryapeldoornzuid.nl Deze toegangskaart is inclusief een muzikaal omlijst diner in de Popzaal, samen met de genomineerden en muzikanten.

Programma zondagmiddag Gigant:

  • 15:00 uur “Jazzclub Gigant” in de Popzaal
    (programma: 3 bands zijn al geprogrammeerd). Pay what you want.
  • 18:00 Big Band Apeldoorn plus de 5 genomineerden in de Theaterzaal.
  • 19:00 afsluiting en muzikaal diner in de Popzaal en juryverslag.
  • 20:30 einde.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?