Regisseur André van Duren met Q&A in Gigant

5 april 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377 teApeldoorn

Door Agenda

Regisseur André van Duren komt vandaag, op dinsdag 5 april, om 19.30 uur een Q&A verzorgen na de vertoning van zijn nieuwste film “De Helleveeg”. “De Helleveeg” is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver A. F. Th. Van der Heijden na zijn eerste treurdebuut “Tonio”. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl.

Over Ander van Duren
André van Duren (1958) is een Nederlandse regisseur. Hij regisseert televisiefilms en series, commercials en speelfilms. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als regieassistent, werd hij regisseur. Hij debuteerde in 1989 met de prijswinnende televisiefilm Het Verhaal van Kees, naar een script van Willem Wilmink. Hij won tweemaal een Gouden Kalf (Pleidooi, Mariken) en won in 1992 de persprijs op het Nederlands filmfestival met Richting Engeland. Deze film werd geselecteerd voor het Panorama-programma van het festival van Berlijn. De familiefilm Mariken won verschillende internationale prijzen. Met producent Matthijs van Heijningen verfilmde hij in 2003 het boek Kees de jongen van Theo Thijssen. In 2011 schreef en regisseerde hij de film De bende van Oss, die zeven nominaties kreeg voor een Gouden Kalf; de film won een Gouden Kalf voor Beste muziek. De Bende van Oss werd eveneens bekroond op festivals in België en Argentinië. In het voorjaar van 2012 regisseerde hij de aflevering Zwarte Dagen van de serie Van God Los. Als commercialregisseur was hij verantwoordelijk voor onder meer Rabobankcampagnes met Jochem de Bruin en Fatima Moreiro de Melo en een campagne van Essent met ‘de familie van Stee’.

Over de film
Tiny een pittige vrouw met een dwangmatig scherpe tong maakt haar ouders gek. Albert haar neefje is gefascineerd door de niet hedendaagse gedragingen van zijn tante. Albert is hierin de enige, de rest van de familie maakt zich zorgen om Tiny. Zal zij ooit de juiste man vinden en zich als een echt vrouw gedragen? De moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt echter veel complexer dan in eerste instantie doet vermoeden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden.

Regie: André Van Duren Duur: 113 minuten

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?