Retourtje Station

30 augustus 2017, om 14:00, Voor Stationsplein Apeldoorn, €4,00/2,00

Door Agenda

Het Apeldoorns Gidsen Collectief heeft in 2017 een aantal nieuwe wandelingen in haar pakket. Het Retourtje Station is er één van. De Apeldoornse
stationsomgeving is de laatste jaren sterk veranderd. Het stationsplein met de zandkleurige kasseien en de grove dennen refereert aan de Veluwe. Achter de bebouwing zit een hele filosofie.
De wandeling voert u langs markante kunstwerken, karakteristieke gebouwen, de Kanaaloevers, de Grift en een deel van het centrum.
Wat hebben de stations van Amsterdam, Den Haag, Baarn en Apeldoorn met elkaar gemeen? En waar komt de naam van de brug “de Freule” vandaan?
Dit en meer legt de gids uit aan de hand van foto’s, verhalen en anekdotes.
Niet alleen interessant voor bezoekers van Apeldoorn, maar ook voor de Apeldoorners zelf.

Startpunt : Vóór het stationsgebouw (noordzijde) bij AH-to- Go
Wanneer : Elke woensdag in augustus
Tijdstip : 14:00 uur
Tijdsduur : Ongeveer 1,5 uur
Kosten : € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op : www.apeldoornsgidsencollectief.nl Tel. 06-3938 0517

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Maandag 25 januari 2021

Door Vroonphoto

Still uit het filmpje van Peter Vroon

Voor de serie ‘Apeldoorn Vroeg’ wandelt onze fotograaf Peter Vroon door heel Apeldoorn. Hij maakt foto’s, filmpjes en schrijft op wat hem opvalt. Vandaag weer een nieuwe: dit keer loopt hij nog een laatste stukje bij het station.

Zo rondom station Apeldoorn is een hoop verbeterd. Het Stationsgebouw is mooi gemaakt en je ziet natuurlijk De Kus met de Koninklijke uitstraling. Op dit moment een haast tegengesteld beeld. Wel een kunstwerk, maar lege taxiplaatsen. Er zijn amper reizigers te ontdekken. Het voelt leeg en troosteloos als je daar bent, maar als wandelaar kun je nu wel rustig de tijd nemen om de omgeving goed te ontdekken.

Bekijk hier het filmpje van de wandeling van Peter:

Elke maandag ons nieuws in de mail?