Rode Kruis Jubileumtrein in Apeldoorn

19 juli 2017, van 12:38 tot 16:24, Station Apeldoorn

Door Agenda

Op woensdag 19 juli om 12.38 uur rolt een speciale Rode Kruis Jubileumtrein het station van Apeldoorn binnen. Die dag is het precies 150 jaar geleden dat het Rode Kruis op paleis het Loo werd opgericht. Ter viering van dat jubileum is een speciale Rode Kruis Jubileumtrein – de historische trein de Hondekop – ter beschikking gesteld die dit jaar een aantal speciale ritten zal maken. Op woensdag 19 juli doet de trein dus Apeldoorn aan.

Aan boord van de jubileumtrein bevindt zich, naast 180 genodigden, ook Ad van Liempt één van de auteurs van het jubileumboek ‘Hier om te helpen: 150 jaar Nederlandse Rode Kruis’. Ad brengt in het boek vele Rode Kruisers die zich met hart en ziel inzetten voor de organisatie tot leven. De reizigers kunnen aan boord genieten van verhalen van 150 jaar geschiedenis, voorgelezen en voorgedragen door Ad van Liempt.

Na de feestelijke aankomst in Apeldoorn begeeft het gezelschap zich naar het Loo waar wordt stil gestaan bij de oprichting van het Rode Kruis. Om exact 16.24 uur vertrekt de trein met het gezelschap weer richting Den Haag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?