Roel van Velzen en The Hibby GB’s in Orpheus

10 april 2016, Orpheus

Door Redactie

Bavo Galema

Samen met drie prachtige Keniaanse zangeressen en zijn band trakteert Roel van Velzen het publiek komende zondag, 10 april, in Orpheus op een voorstelling waar de energie van af spat. Bij zijn bezoek aan Afrika wordt VanVelzen uitgedaagd om zijn eigen muziek te spelen met lokale muzikanten, en dat inspireert hem tot het schrijven van het album ‘Call It Luck’.

Bij een vredesconcert ontmoet hij drie Keniaanse zangeressen; hun aanstekelijke energie, hun samenzang en de manier waarop ze bewegen werkt verslavend: “ik wilde niets liever dan bij ze in de buurt blijven”.
Het lijkt een groot contrast, drie beeldschone donkere dames uit Kenia en vier stoere blanke jongens uit de polder, maar als ze samen muziek maken vallen alle grenzen weg. ‘Call It Luck’ combineert het VanVelzen repertoire met Keniaanse souplesse. Van kleine, ontroerende liedjes tot grote strijdliederen met veel vocaal vuurwerk.

De swingende theatershow ‘Call It Luck’ is van februari t/m mei 2016 te zien in de
Nederlandse theaters. Kaarten zijn te koop via www.vanvelzenmusic.com of via de websites van de theaters.

Over VanVelzen
VanVelzen staat bekend om zijn songs  (Baby Get Higher, Burn, When Summer Ends, Love Song en recent Call It Luck en Phoenix), zijn live reputatie, maar ook om zijn creatieve vondsten. Zijn publiek is altijd onderdeel van zijn show. Naast een begenadigd muzikant (hij ontving een gouden harp) is hij een theatermaker in hart en nieren.

Over The Hibby GB’s
Jaya, Neema en Diana zijn stuk voor stuk zeer geliefde sterren in Kenia. Wie ze ziet bewegen kan nauwelijks stilzitten en bij horen van hun stemmen waan je je diep in Afrika.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?