Rondleiding voor mensen met dementie en hun partner/familie/vrienden

6 maart 2017, van 14:30 tot 16:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, €7,50

Door Agenda

Beleef een onvergetelijke middag waarbij samen genieten het uitgangspunt is

Iedere eerste maandag van de maand is er een bijzondere rondleiding door CODA Museum voor mensen met dementie én hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden): Onvergetelijk CODA. Samen genieten en verhalen en ervaringen delen staan tijdens deze rondleiding centraal. Het is voor zowel de mantelzorger als degene met dementie echt een ontspannen middagje uit. Aangezien het thema iedere maand wisselt, is deelname iedere keer weer de moeite waard. Maandag 6 maart staat in het teken van ‘dierbare plekken’. Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 maart door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding ‘rondleiding Onvergetelijk’, uw naam, telefoonnummer en aantal deelnemers.

Het thema van Onvergetelijk CODA is deze keer ‘dierbare plekken’ – plekken die waardevol zijn, herinneringen oproepen en waar u misschien naartoe terug wilt. We staan stil bij werken uit drie verschillende tentoonstellingen, te weten Lucy Sarneel: Private Territory in Public, Michel Szulc–Krzyzanowski: Sequenties en Lilith: Under my skin. De laatste twee tentoonstellingen zijn foto-exposities en foto’s vertellen vaak een verhaal; het verhaal van de fotograaf of van de toeschouwer. Welk verhaal roepen deze werken bij u op? We nemen ook een kijkje in het atelier van een sieradenkunstenaar en ‘gaan’ naar het strand waar blote voeten hun sporen achterlaten.

Onvergetelijk CODA

Het samen beleven van een onvergetelijke, ontspannen en leuke middag staat tijdens Onvergetelijk CODA centraal, iedere keer weer. Speciaal opgeleide rondleiders begeleiden en inspireren de deelnemers tijdens deze interactieve rondleiding. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen. Dankzij deze unieke opzet is de rondleiding zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) een bijzondere ervaring: een ontspannen middagje uit! De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen; u dient zich daarom uiterlijk 3 maart aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 3 april.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?