Rondleidingen CODA

11 oktober 2017, van 10:00 tot 11:30, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Sinds september 2016 is in CODA Centrale Bibliotheek CODA Taalhuis gevestigd. Dit Taalhuis richt zich vooral op NT1’ers en NT2’ers die hulp zoeken bij het aanleren en/of verbeteren van de Nederlandse taal. Het aanbod binnen CODA Taalhuis is vraaggestuurd en praktijkgericht en mede vanuit die aanpak is Welkom in CODA! ontstaan. Deze rondleidingen zijn speciaal voor nieuwkomers die onder begeleiding van een rondleider in CODA Museum niet alleen naar kunst kijken, maar ook de Nederlandse taal kunnen oefenen. De eerste rondleiding staat gepland op woensdag 11 oktober om 10.00 uur; deelname is gratis.

Om de interesse voor kunst en cultuur te stimuleren én tegelijkertijd nieuwkomers de gelegenheid te geven de Nederlandse taal in de praktijk te oefenen, biedt CODA vanaf 11 oktober speciale rondleidingen aan voor NT1’ers en NT2’ers. In eenvoudig taalgebruik wordt een korte uitleg gegeven bij verschillende kunstwerken die in CODA Museum te zien zijn. De nadruk ligt vooral op het oefenen van uitdrukkingsvaardigheden en het bevorderen van onderlinge contacten. Samen naar kunst kijken en daarover met elkaar in gesprek gaan, staan centraal. De rondleidingen hebben één keer per maand plaats en worden verzorgd door speciaal opgeleide rondleiders. Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is acht personen.

De eerste rondleiding staat gepland op woensdag 11 oktober en het programma voor die ochtend ziet er als volgt uit:

10.00 uur:           Ontvangst met koffie/thee in CODA Café

10.15 uur:           Start rondleiding

11.15 uur:           Einde rondleiding

tot 11.30 uur:    Napraten met koffie/thee

Deelname aan deze rondleidingen is gratis; u kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl of door telefonisch contact op te nemen met Annemiek van der Horst (055-5268512). Vergeet bij uw aanmelding niet uw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven.

Andere data zijn: 8 november 2017 en 10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei 2018.

 Met dank aan een subsidiebijdrage vanuit Ieders Museum wordt Welkom in CODA! tot mei 2018 gratis aangeboden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?