Rondleidingen Paleispark door Apeldoorns Gidsen Collectief

11 april 2012 - 23 oktober 2021, van 00:00 tot 23:59, Paleispark, Oude Loo

Door Nataliefde

Van 11 april tot en met 10 juni verzorgt het Apeldoorns Gidsen Collectief, evenals voorgaande jaren, rondleidingen door het Paleispark rondom het Oude Loo. Deze boeiende wandeling, langs de bloeiende rododendrons en met interessante verhalen over het Het Loo en omgeving, is een terugkerende succesformule gebleken.

De wandelingen starten op de parkeerplaats van Het Loo. We zien de laatst bewaarde IJskelder van Apeldoorn en wandelen langs Kasteel Het Oude Loo (verblijfplaats van onze Koninklijke familie) en vertellen het verhaal van het speelhuisje van prinses Wilhelmina. Indien er voldoende tijd is dan kan de wandeling uitgebreid worden met de begraafplaats van paarden en honden van de Oranjes, het botenhuis en de veldvijvers met hun prachtige badgelegenheid staan op het programma.

Op de terugweg lopen we langs de in 2009 gerestaureerde Reposoirs (sluitstuk van de tuinrestauratie) met een doorkijkje naar de Koninklijke Paleistuin van Paleis Het Loo. Een bijzondere wandeling op een unieke locatie!

Onze gidsen zijn op afspraak op woensdag en in het weekend beschikbaar.

Duur: circa anderhalf uur.
Kosten: € 5,50 per persoon en kinderen tot 12 jaar € 4,00 , inclusief toegang tot het Paleispark.
De parkeerkosten voor het parkeerterrein zijn € 4,00.

U kunt zich voor deze bijzondere wandeling aanmelden via info@apeldoornsgidsencollectief.nl, waarna u een bevestiging krijgt van uw aanmelding met vertrektijd, plaats en naam van de gids.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?