rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

9 februari 2015, van 14:30 tot 16:00, CODA Apeldoorn

Door Agenda

CODA Apeldoorn

CODA Museum | maandag 9 februari 2015 | 14.30–16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee

Mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen maandag 9 februari 2015 deelnemen aan een bijzondere rondleiding in CODA Museum: Onvergetelijk CODA. Deze keer zijn de tentoonstellingen Schilderij van het jaar 2014 en Into the Zoo het vertrekpunt voor deze interactieve rondleiding met als thema Mens en Dier.

Schilderij van het Jaar 2014
Deze tentoonstelling laat een selectie van de mooiste schilderijen uit Nederland en België zien die voor de wedstrijd Schilderij van het Jaar 2014 door 632 kunstenaars zijn ingezonden. Juryleden uit Nederland en België hebben per land veertien finalisten geselecteerd en de volgende winnaars aangewezen: Christel Weyts (B) met Tussenstop en Susanne Relou (NL) met Soldiers in arms.

Into the Zoo – sieraden en objecten van Felieke van der Leest
Een schattig biggetje met rode laarzen, een boomkikker met opzichtige pofbroek, Sneeuwwitje met een wolvenkop en een ingebakerde Bambi met prachtige ogen: allemaal sieraden en objecten van Felieke van der Leest die te bewonderen zijn in de tentoonstelling Into the Zoo. Prachtig uitgevoerd, veelal goed draagbaar maar nooit zonder verhaal zijn haar sieraden het best te omschrijven als draagbare miniatuursculpturen.

Speciaal opgeleide museumdocenten en vrijwilligers bespreken tijdens de rondleiding een vijftal schilderijen en objecten uit beide tentoonstellingen. Het in een ontspannen sfeer delen van ervaringen en verhalen staat hierbij voorop.

De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, inclusief koffie of thee vooraf. U kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van een van de getoonde werken. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur.

Aanmelden voor Onvergetelijk CODA op 9 februari 2015 doet u door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren; hiervoor kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl).

Informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?