Roots in the Woods Festival

13 oktober 2017 - 15 oktober 2017, Beekpark Apeldoorn

Door Agenda

Energieke bands, spraakmakend theater in een betoverend Beekpark

Avondprogramma Roots in the Woods sterk uitgebreid

De organisatoren van het Roots in the Woods festival trekken de vorig jaar ingezette lijn van een stevig avondprogramma dit jaar sterk door. Zo wordt de vrijdagavond een flinke festival-feestavond met acts die al eerder grote festivals op z’n kop hebben gezet. Zaterdag is dat al niet veel anders. In de loop van de middag klinken de eerste klanken door het Beekpak, om 21:00 uur sluit T99 de festivalzaterdag af. De muziekacts zijn geboekt in samenwerking met podium Gigant. Het muziekprogramma wordt omlijst met lopend theater en kleine voorstellingen en een prachtig uitgelicht Beekpark.

Nadat DJ Fros in ’t Bos vrijdag om 17:00 uur is gestart met het draaien van lekker dansbare plaatjes, is het om 20:00 uur tijd voor Arp Freak. Wereld(muziek), Boogie, afro en disco. Een live set alsof een dj hem aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band. Hoofdact op de vrijdag zijn de Bazzookas. Deze 8-man sterke band neemt vanaf 21:30 uur iedereen te grazen. Ze stormen uit hun Amerikaanse schoolbuzz en rollen het festival, met iedereen erin, op. Met blazers, toeters en bellen spelen ze het festival en zichzelf ondersteboven. In Nederland speelden zijn o.a. op de Zwarte Cross, Concert at sea, Parkpop en talloze andere festival. Maar inmiddels ook in heel Europa en daarbuiten.

Op de zaterdag heeft DJ Pappy O’Daniel de draaitafels onder zijn hoede. Live optredens worden vanaf 14:30 uur voortgezet door Joseph Huber om rond 16:30 uur plaats te maken voor Sunday kids met hun combinatie van Amerikaanse gitaarrock uit de jaren zestig/zeventig en moerasachtige bluesrock sound. Nadat Marc Olsen of the Jayhawks tussen 19:00 uur en 20:00 uur zijn alternatieve Americana heeft gespeeld is het om 21:00 uur tijd voor de afsluiter van de zaterdagavond, T99. Drie opwindende rock & roll vrijbuiters die volgens het blad OOR de meest opzwepende en vernieuwende band van Nederland en ver daarbuiten zijn. Dat die uitspraak niet van de lucht is bewees de band al met spectaculaire optredens op verschillende grote podia.

“Het Roots in the Woods festival wordt al jaren zeer gewaardeerd door kinderen tussen circa 4 en 12 jaar oud. Dat gaat dit jaar ook niet anders zijn”, aldus Marco Bod, festivalmanager van Roots in the Woods. “We zetten het avond programma extra dik aan om ook volwassen publiek te kunnen laten genieten van de sfeer in het intiem ingerichte park en ze een unieke ervaring te bieden”.

Via de website www.rootsinthewoods.nl is een overzicht van de locaties en bijbehorend programma te vinden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?