Rory de Groot – Zwarte Voeten

31 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Hanoszaal

Door Redactie

Ex-profvoetballer, theatermaker, schrijver en performer Rory de Groot brengt in zijn tweede theatersolo een ode aan zijn grote held Albert Camus: de wereldberoemde Frans-Algerijnse schrijver en filosoof.

Schitterende ambities en grenzen in Zwarte Voeten

Wat weinigen weten is dat Camus naast schrijver, Nobelprijswinnaar en filosoof in zijn jonge jaren een groot voetbaltalent was. Net als Rory zelf. Op fascinerende wijze brengt Rory een theatrale ode aan de beroemde filosoof. Zwarte Voeten is een voorstelling over het verschil tussen zo goed mogelijk en zo vol mogelijk leven. Over grenzeloze toevoeging en schitterende ambities, eenzaamheid en solidariteit. Rory neemt het werk en leven van Camus als uitgangspunt om de balans op te maken van zijn eigen leven: wie is Rory en wat heeft hij de wereld te bieden? Wie is Rory als mens, en wie als theatermaker? Waar staat hij en waar wil hij naar toe? Hoe ver reiken zijn ambities en welke kant moet hij het zoeken?

Rory maakt onverbloemd de balans op

Rory legt op een verrassende manier de verbinding tussen zijn eigen leven en de strijd van Camus. Soepel van toon en als een echte performer. In de zoektocht naar de grenzen van zijn eigen mogelijkheden en wensen, de grenzen van zijn ambitie en de vraag wanneer hij nou écht gelukkig is, geeft Rory zich bloot. In Zwarte Voeten maakt hij maakt de balans op van zijn leven, onverbloemd voor het ogen van het publiek.

Zwarte Voeten is een inhoudelijk bevlogen solovoorstelling waarin Rory zich als maker en speler onderscheidt van de rest.

De pers over Rory de Groot
“Rory de Groot heeft beslist een uitstekende stijl om een performance te geven; zijn stem is mooi van toon, zijn soepele bewegingen verraden de voetballer.” – Theaterkrant

Zaterdag 31 oktober, 20:00 uur
Hanoszaal
Kaarten € 16

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?