Roxeanne Hazes met debuutalbum

24 november 2017, om 20:00, Popzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 14,00

Door Agenda

 

Op 24 november komt Roxeanne Hazes met een vers debuutalbum onder de arm naar de popzaal van Gigant. In het voorprogramma staat singer-songwriter LAKSHMI. De deuren van de popzaal openen om 20:00 en het concert start om 20:30.Tickets kosten €14,00. Vrienden van Gigant betalen €12,00.

Roxeanne Hazes
De afgelopen maanden kon je niet om Roxeanne Hazes heen. Zo bracht ze debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ uit, was ze te horen op en te zien in Ballade van de Moord van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, werd ze door De Wereld Draait Door aangesteld als nieuwe huisband én werd ze alvast bevestigd voor het belangrijke showcasefestival Noorderslag in januari.

De carrière van Roxeanne Hazes bestrijkt al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. In die jaren groeide ‘Dochter Dre’ als mens en artiest, waarna het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op haar veertiende schreef ze al nummers voor het debuutalbum van haar broertje. Twee jaar geleden begon Roxeanne Hazes met het schrijven aan haar eigen muziek. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

,In september was daar dan ook debuutalbum ‘In Mijn Bloed’: “Mijn album, mijn kindje, is nu de wijde wereld in. Ik vind het doodeng, maar tegelijkertijd ben ik zo trots en kan ik niet wachten om de liedjes aan iedereen te laten horen. Ik heb zelf enorm veel gehad aan het maakproces, aan het schrijven van deze teksten. Ik heb mezelf met dit album gevonden en nu hoop ik dat ik anderen kan inspireren met mijn muziek.”

Voorprogramma: LAKSHMI
In het voorprogramma staat LAKSHMI. Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning, maar vergis je niet: singer-songwriter LAKSHMI – voluit Lakshmi Swami Persaud – is een pittige jonge vrouw die weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op haar debuutalbum de liefde in al haar vormen. Het zijn persoonlijke verhalen verpakt in Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths. Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?