Royal showpieces II

25 september 2015 - 27 mei 2015, Paleis het Loo

Door Redactie

In vervolg op de succesvolle presentatie ‘Royal Showpieces’ in 2014, is vanaf 25 september aanstaande ‘Royal Showpieces II, in stijl opgediend’ te zien op Paleis Het Loo. Met serviezen, tafellinnen en toegepaste kunst wordt dit keer de eetcultuur aan het hof op unieke wijze tot leven gebracht. Werk van hedendaagse ontwerpers wordt door de bekende tentoonstellingsmaker Nicole Uniquole samengebracht met historische objecten uit de museumdepots. De paleiskamers ondergaan een verrassende gedaantewisseling waarbij kleuren, geuren en muziek de zintuigen aanspreken. Bezoekers kunnen de vertrekken daadwerkelijk inlopen om de ruimte van dichtbij te ervaren.

In vijf verschillende paleisvertrekken worden stukken uit de museumdepots getoond die zelden voor publiek zijn te zien. Dankzij samenwerking met Huis Doorn werd de keus uit museale depotstukken vergroot. Uniquole combineert de historische voorwerpen met hedendaags ontwerp rond het thema ‘tafelen’. Er is modern design te zien van zowel Nederlandse als buitenlandse ontwerpers, waaronder Esther Derkx, Daniel van Dijck, Anne ten Donkelaar, Maud van Duursen, Katharina Mischer & Thomas Traxler, Vika Mitrichenko, Else Schenkeveld en Qiyun Deng. Textiel, talloze stukken serviesgoed, kolossale koperen pannen en reusachtige soepterrines tonen de tafelcultuur zoals alleen in een paleis mogelijk waarbij gebruik werd gemaakt van ingrediënten als wild, vis en groenten, afkomstig van eigen grond.

Gastcurator Nicole Uniquole wordt bijgestaan door de gerenommeerde interieur- en tentoonstellingsvormgevers Maarten Spruyt en Tsur Reshef.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?