Ruud Weber Band

22 juni 2012, van 22:00 tot 23:55, Bluescafé

Door Randy Gasper

Ruud Weber begon zijn loopbaan als bassist bij de Engelse Barry McCabe en heeft verder als huidige zanger bij The Snowy White Blues Project dienst gedaan als bassist en zanger. Twee albums speelde hij mee en 2 jaar tourde hij met deze formatie, wat hem geen windeieren heeft gelegd. Hij groeide hiermee uit tot een allround performer met een dosis ervaring waar je U tegen zegt. Jarenlange ervaring heeft hem tot een erg goede bandleider gemaakt, die vroeger ook al met mensen als Mick Taylor, Tony Vega en Carl Verheyen werkte.

Nu is er dan zijn nieuwe power trio: The Ruud Weber Band. En power is het bij deze mensen, die stuk voor stuk begrijpen waar het in de muziek over gaat, nl. het samenspel goed beheersen. Lekker hard zetten die volume knop dus. Buiten deze man horen we op de drums Rob ter Maat, die in Overijssel letterlijk opgroeide tussen de drumstokken in de drumspeciaalzaak van zijn vader. Hij kan alle stijlen spelen van funk tot rock, en van jazz tot country. Speelde ook al in diverse bands, en de groove staat altijd voorop bij deze man. Dan, de gitaristische kwaliteiten komen van Lars Muller, waar ik voorheen nog nooit van had gehoord, maar eentje die wel gelijk indruk op mij maakte.

Zijn gitaarspel is een mix van blues en jazzy dingen. Hij wordt soms vergeleken met de stijl van Freddie en Albert King, maar nog meer de moderne gitaristen als Robben Ford en Larry Carlton. De bluesfeel is waar het om draait bij hem, maar wel met de nodige omwentelingen dus, wat vooral dan erg spannend is. Hij schrijft daarnaast nog eens mee aan de nummers, en zingt ook nog.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?