Salon 1813 Expo: George Heidweiller – City Scapes

20 oktober 2016 - 31 december 2016, van 10:00 tot 19:00

Door Salon 1813

Expositie city scapes van George Heidweiller

Van de werken van Heidweiller krijg je het gevoel dat je op wereldreis bent. Je ziet in deze expositie westerse straatbeelden, oosterse iconen en Zuid-Amerikaanse landschappen naast elkaar. Je denkt in één oogopslag alles te zien, maar dat is niet zo. Kijk je iets langer, dan ontdek je nieuwe plekken en verbanden die je in eerste instantie niet had gezien.

In zijn actuele werk visualiseert hij alle prikkels en sensaties, die je zelf dagelijks ervaart. Hoe vaak voer je al lopend op straat een telefoongesprek, terwijl je ondertusssen naar een bekende zwaait, paaltjes ontwijkt en de supermarkt inloopt voor een paar boodschappen? Je zintuigen werken op volle kracht en je bent met duizend dingen bezig. George: “Het gaat mij om de dynamiek van het moment, die ik met een radicale mix op één doek probeer te vangen.”

In zijn actuele werk verbeeldt Heidweiller alle prikkels en sensaties, die je binnen de fractie van 1 seconde kunt ervaren. Zo kun je op straat lopen en een gesprek voeren middels je mobiele telefoon terwijl je een sigaret rookt, stadsmeubilair ontwijkt en glimlacht naar een willekeurige passant. Daarbij zie je, voel je en ruik je dingen, en kun je aan iets heel anders denken. “Het gaat mij om de dynamiek van het moment, die ik met een radicale mix op één doek probeer te vangen.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

Elke maandag ons nieuws in de mail?