Salon 1813: Master Guitar Tour-Ben Woods (USA) en Thomas Zwijsen

30 oktober 2016, van 15:00 tot 18:30

Door Salon 1813

Master Guitar Tour-Ben Woods (USA) en Thomas Zwijsen

De Master Guitar Tour komt 30 okt om 16:00 naar Salon 1813 in Apeldoorn!

Dit is een internationale samenwerking tussen de gitaar virtuozen Ben Woods (USA) en Thomas Zwijsen (NL).

Thomas studeerde Latin/Jazz in Rotterdam (Codarts) en klassiek gitaar in Arnhem (Artez). Hij brak door op YouTube door arrangementen van bekende Rock en Metal hits te maken voor klassiek gitaar. Zijn “Nylon Maiden” videos hebben inmiddels meer dan 13 miljoen kijkers. Het leverde hem ook een samenwerking op met Blaze Bayley, de voormalige zanger van Iron Maiden. Ondertussen bracht Thomas in vier jaar tijd, al vijf albums uit. Deze  variëren van bekende rock arrangementen tot eigen gecomponeerde flamenco-fusion. Daarnaast heeft hij meer dan 400 shows over de hele wereld gespeeld.

Ben Woods is een van de meest bekende en meest vernieuwende flamenco gitaristen van Amerika. Hij speelt traditionele flamenco in zijn flamenco school “Flamenco LA”, maar is ook oprichter van de band Flametal. Ook is hij de bedenker van “electric flamenco”: traditionele flamenco op elektrisch gitaar. Hij heeft inmiddels tien albums uitgebracht op gebied van flamenco, metal en alles ertussenin. Ben verscheen recentelijk tweemaal in ‘Guitar magazine’. Hij vliegt rechtstreeks vanuit de ‘Monsters of Rock cruise’  – waar hij zojuist heeft opgetreden – naar Europa.

Drie jaar geleden deden ze de Master Guitar Tour voor de eerste keer: 25 shows door heel Europa. In 2016 staat inmiddels de derde Master Guitar Tour op het programma. Thomas en Ben spelen beiden enkele solo stukken van hun nieuwste cd’s. Vervolgens zullen ze samen een virtuoze en verrassende set neerzetten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?